Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Otvoren pogon "Geoksa" u Vranju

rssBookmark and Share

Vranje 31.01.2016.

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić, direktor Geoksa Mario Moreti Polegato i gradonačelnik Vranja Zoran Antić, presecanjem vrpce su svečano pustili u rad pogon renomiranog italijanskog proizvođača obuće „Geoks“.

Otvoren pogon "Geoksa" u Vranju

Gospodin Polegato je rekao da je sve počelo još 2012. godine, potpisivanjem sporazuma o realizaciji projekta, a da je sada izgrađena fabrika površine 100.000m2, od čega je pokriveno oko 21.000m2, a ukupno će zaposliti 1250 radnika.

„Geoks je na prvom mestu u svetu po proizvodnji obuće za svakodnevnu upotrebu, prisutan je u 115 zemalja sveta, ima 1250 prodavnica, a u pogonima „Geoksa“, širom sveta radi preko 30.000 radnika“, rekao je Polegato.

„U fabrici u Vranju proizvodićemo obuću visoke tehnologije koja je testirana na najpoznatijim evropskim univerzitetima“, dodao je on.

Gradonačelnik Vranja Zoran Antić je rekao da realizacija ove investicije odražava proaktivan, odgovoran i koordinisan pristup centralne vlasti i lokalne samouprave.

„Grad Vranje je iz sopstvenog budžeta, zahvaljujući dobrom planiranju, finansijskoj diciplini i domaćinskom poslovanju, finansirao izgradnju infrastrukture neophodne za početak rada kompanije Geoks. Izgrađena je nova atmosferska i fekalna kanalizacija, vodovodna mreža, pristupna saobraćajnica, PTT mreža i stvoreni su uslovi za napajanje fabrike električnom energijom“, rekao je Antić.

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić je rekao da su u Vranju, na jugu Srbije oduvek živeli ljudi koji su samo želeli da rade, koji su uvek bili uz svoju zemlju, državu uvek poštovali i voleli.

„Došlo je vreme da Srbija promeni svoj odnos prema siromašnijem delu svog naroda, da počne da ubrzano gradi puteve, infarastrukturu, da pomaže dolazak stranih investitora, da Vranje oživi, da vredni Vranjanci i svi drugi budu ponosni na sebe, da deca Vranja imaju budućnost“, rekao je premijer Vučić.

„Mnogo toga zavisi od vas, dragi Vranjanci, posebno od vas, poštovani radnici Geoksa, jer će u izlozima evropskih i svetskih metropola biće vaši ruku delo. Vašim radom ponosićemo se svi mi. Ponosiće se cela Srbija“, istakao je predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić.

Ugovorom o dodeli sredstava za direktne investicije, Republika Srbija je opredelila za realizaciju ovog projekta 11.250.000 evra, dok je Zaključkom Vlade Republike Srbije opredeljeno 100 miliona dinara za finansiranje procesa nivelacije zemljišta. Odlukama Skupštine grada Vranja, omogućeno je ustupanje 110.751m2 zemljišta investitoru, čija je vrednost 555 hiljade evra.

Svečanosti su prisustvovali prvi potpredsednik Vlade RS Ivica Dačić, ministri Dušan Vujović i Željko Sertić, predstavnici republičkih organizacija, članovi Gradskog veća Vranja, predstavnici Gradske uprave i brojne zvanice iz javnog života Grada.


#   Vranje   Zoran Antić   Ivica Dačić   Aleksandar Vučić   investicije   fabrika   Geoks   Dušan Vujović   Željko Sertić   Grad Vranje   obuća   Mario Moreti Polegato
@DacicIvica @avucic @


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima