Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

По 2.400 евра у опреми за 50 предузетника из групе угрожених

rssBookmark and Share

Ниш 07.09.2017. Јужна Србија Инфо

Градоначелник Ниша Дарко Булатовић и Хелпов сениор програм менаџер за економски развој Маша Бубањ потписали су данас у Градској кући уговор за реализацију пројекта „Подршка социо-економској стабилности у региону“.

По 2.400 евра у опреми за 50 предузетника из групе угрожених

На овај начин наставља се успешна сарадња Града Ниша и ове немачке невладине организације. „Овај уговор основа је договора партнерске сарадње која већ постоји и ми се данас обавезујемо да ефикасно реализујемо пројекат и тиме остваримо планиране резултате“, рекао је градоначелник Булатовић. Вредност пројекта за Град Ниш је 120 000 евра, а Град учествује са 48 000 евра. Пројекат ће омогућити да 50 микро и малих предузећа у настајању добије бесповратну помоћ у опреми. Пројектом ће бити обухваћене, према градоначелниковим речима, незапослене жене, осуђеници, особе са инвалидитетом и социјално угрожене Нишлије. Они ће појединачно за реализацију својих идеја добити помоћ у опреми, вредности 2 400 евра. Он је нагласио да се нада да ће пројекат бити успешан и да ћемо сви заједно моћи да посетимо будуће успешне предузетнике. Градоначелник је захвалио Влади Републике Немачке која обезбеђује део средстава, као и организацији Хелп која је и ове године препознала потенцијал Ниша као партнера на пројекту.

Коментара: 0


#   Ниш   донација   Дарко Булатовић   социјално угрожени   Особе са инвалидитетом   предузетништво   Организација Хелп   Ниш
@DarkoBulatovic_ @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима