Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Po 2.400 evra u opremi za 50 preduzetnika iz grupe ugroženih

rssBookmark and Share

Niš 07.09.2017. Južna Srbija Info

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović i Helpov senior program menadžer za ekonomski razvoj Maša Bubanj potpisali su danas u Gradskoj kući ugovor za realizaciju projekta „Podrška socio-ekonomskoj stabilnosti u regionu“.

Po 2.400 evra u opremi za 50 preduzetnika iz grupe ugroženih

Na ovaj način nastavlja se uspešna saradnja Grada Niša i ove nemačke nevladine organizacije. „Ovaj ugovor osnova je dogovora partnerske saradnje koja već postoji i mi se danas obavezujemo da efikasno realizujemo projekat i time ostvarimo planirane rezultate“, rekao je gradonačelnik Bulatović. Vrednost projekta za Grad Niš je 120 000 evra, a Grad učestvuje sa 48 000 evra. Projekat će omogućiti da 50 mikro i malih preduzeća u nastajanju dobije bespovratnu pomoć u opremi. Projektom će biti obuhvaćene, prema gradonačelnikovim rečima, nezaposlene žene, osuđenici, osobe sa invaliditetom i socijalno ugrožene Nišlije. Oni će pojedinačno za realizaciju svojih ideja dobiti pomoć u opremi, vrednosti 2 400 evra. On je naglasio da se nada da će projekat biti uspešan i da ćemo svi zajedno moći da posetimo buduće uspešne preduzetnike. Gradonačelnik je zahvalio Vladi Republike Nemačke koja obezbeđuje deo sredstava, kao i organizaciji Help koja je i ove godine prepoznala potencijal Niša kao partnera na projektu.

Komentara: 0


#   Niš   donacija   Darko Bulatović   socijalno ugroženi   Osobe sa invaliditetom   preduzetništvo   Organizacija Help   Niš
@DarkoBulatovic_ @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima