Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Пензионерима уплаћено по 20.000 динара једнократне помоћи

Bookmark and Share

11.02.2022. РТС, Јужна Србија Инфо

После 100 евра помоћи за више од милион младих, 1,7 милиона пензионера јуче је добило по 20.000 динара новчане подршке. Министар финансија Синиша Мали каже за РТС да је још једна лепа вест за најстарије суграђане и то што ће данас бити исплаћена и пензија за јануар, увећана за 5,5 одсто. Истиче да новчана помоћ грађанима нема везе са изборима и најављује да ће 1. јуна почети исплата још по 100 евра младима.

Илустрација
Илустрација

Министар финансија Синиша Мали истиче да ће обећање које су дали бити испуњено и да је на рачуне свих 1.700.000 пензионера у Србији легло 20.000 динара једнократне помоћи.

"Ово је највећа једнократна помоћ икада која је пензионерима исплаћена у Србији", наглашава Мали.

Истиче да је још једна лепа вест за најстарије суграђане и то што ће данса бити исплаћена и пензија за јануар, увећана за 5,5 одсто, сходно швајцарској формули.

"Када саберете 20.000 динара једнократне помоћи и повећану пензију за 5,5 одсто, имате 11,2 одсто повећану масу пензија за ову годину у односу на прошлу, што довољно говори о бризи коју показујемо за најстарије суграђане и пажњи коју им посвећујемо", каже Мали.


#   Влада Републике Србије   пензионери   новчана помоћ   Синиша Мали
@Vlada_SR @


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима