Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Penzionerima uplaćeno po 20.000 dinara jednokratne pomoći

Bookmark and Share

11.02.2022. RTS, Južna Srbija Info

Posle 100 evra pomoći za više od milion mladih, 1,7 miliona penzionera juče je dobilo po 20.000 dinara novčane podrške. Ministar finansija Siniša Mali kaže za RTS da je još jedna lepa vest za najstarije sugrađane i to što će danas biti isplaćena i penzija za januar, uvećana za 5,5 odsto. Ističe da novčana pomoć građanima nema veze sa izborima i najavljuje da će 1. juna početi isplata još po 100 evra mladima.

Ilustracija
Ilustracija

Ministar finansija Siniša Mali ističe da će obećanje koje su dali biti ispunjeno i da je na račune svih 1.700.000 penzionera u Srbiji leglo 20.000 dinara jednokratne pomoći.

"Ovo je najveća jednokratna pomoć ikada koja je penzionerima isplaćena u Srbiji", naglašava Mali.

Ističe da je još jedna lepa vest za najstarije sugrađane i to što će dansa biti isplaćena i penzija za januar, uvećana za 5,5 odsto, shodno švajcarskoj formuli.

"Kada saberete 20.000 dinara jednokratne pomoći i povećanu penziju za 5,5 odsto, imate 11,2 odsto povećanu masu penzija za ovu godinu u odnosu na prošlu, što dovoljno govori o brizi koju pokazujemo za najstarije sugrađane i pažnji koju im posvećujemo", kaže Mali.


#   Vlada Republike Srbije   penzioneri   novčana pomoć   Siniša Mali
@Vlada_SR @


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima