Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Добар пример фарме говеда крај Лесковца

rssBookmark and Share

Лесковац 20.06.2019. Јужна Србија Инфо

Градоначелник Лесковца др Горан Цветановић данас је заједно са Зораном Петровићем, обишао задругу Петровић у Горњем Крајинцу.

Добар пример фарме говеда крај Лесковца

„Данас обилазимо задругу „Петровић“ једну од четири која је субвенција у износу од 36,4 милиона динара добила од Кабинета министра Кркобабића и ова средства уложила управо у развој сточарства и набавку квалитетних грла.

Износ од 15 милиона, колико је припало овој задрузи, уложен је у набавку 39 јуница и трактора. 10 задругара који чине ову задругу ће се захваљујући овој набавци бавити производњом млека и од септембра поново покренути млекару која је своје производе поред Лесковца, пласирала у Нишу и Врању,“ – казао је градоначелник Цветановић.

Зоран Петровић, испред задруге Петровић казао је том приликом:

„Желим да се захвалим градоначелнику и министарству које ми је одобрило ова средства. Ја сам се бавио сточарством, и даље се бавим. Имао сам млекару, која ће поново, од септембра, наставити са радом. На тржиште ће ићи млеко које је веома квалитетно.“

 „Ово су грла која су увежена из Републике Чешке, овај домаћин је добио 39 врло квалитетних грла. Карантин је био у овом дворишту. Ветеринарска станица заједно је са ветеринарском инспекцијом Јабланичког округа бринула о здравственом стању стоке, испитане су све мере, грла су здрава и врло квалитетна. Нисмо имали никаквих здравствених проблема, надам се да ће стока коју је добио бити врло млечна и надамо се да ће бити што више женских телади у даљој репрорукцији,“ – казао је Горан Ђорић, ветеринар.

Коментара: 0


#   Лесковац   Горан Цветановић   Зоран Петровић   Зоран Петров   Горан Ђорић   Ветеринарска станица   задруга   говеда   Задруга Петровић   Горње Крајице
@CvetanovicG @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима