Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Dobar primer farme goveda kraj Leskovca

rssBookmark and Share

Leskovac 20.06.2019. Južna Srbija Info

Gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović danas je zajedno sa Zoranom Petrovićem, obišao zadrugu Petrović u Gornjem Krajincu.

Dobar primer farme goveda kraj Leskovca

„Danas obilazimo zadrugu „Petrović“ jednu od četiri koja je subvencija u iznosu od 36,4 miliona dinara dobila od Kabineta ministra Krkobabića i ova sredstva uložila upravo u razvoj stočarstva i nabavku kvalitetnih grla.

Iznos od 15 miliona, koliko je pripalo ovoj zadruzi, uložen je u nabavku 39 junica i traktora. 10 zadrugara koji čine ovu zadrugu će se zahvaljujući ovoj nabavci baviti proizvodnjom mleka i od septembra ponovo pokrenuti mlekaru koja je svoje proizvode pored Leskovca, plasirala u Nišu i Vranju,“ – kazao je gradonačelnik Cvetanović.

Zoran Petrović, ispred zadruge Petrović kazao je tom prilikom:

„Želim da se zahvalim gradonačelniku i ministarstvu koje mi je odobrilo ova sredstva. Ja sam se bavio stočarstvom, i dalje se bavim. Imao sam mlekaru, koja će ponovo, od septembra, nastaviti sa radom. Na tržište će ići mleko koje je veoma kvalitetno.“

 „Ovo su grla koja su uvežena iz Republike Češke, ovaj domaćin je dobio 39 vrlo kvalitetnih grla. Karantin je bio u ovom dvorištu. Veterinarska stanica zajedno je sa veterinarskom inspekcijom Jablaničkog okruga brinula o zdravstvenom stanju stoke, ispitane su sve mere, grla su zdrava i vrlo kvalitetna. Nismo imali nikakvih zdravstvenih problema, nadam se da će stoka koju je dobio biti vrlo mlečna i nadamo se da će biti što više ženskih teladi u daljoj reprorukciji,“ – kazao je Goran Đorić, veterinar.

Komentara: 0


#   Leskovac   Goran Cvetanović   Zoran Petrović   Zoran Petrov   Goran Đorić   Veterinarska stanica   zadruga   goveda   Zadruga Petrović   Gornje Krajice
@CvetanovicG @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima