Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Најбољи вишњари у Топлици

rssBookmark and Share

Прокупље 03.07.2017. Јужна Србија Инфо

На 12. Топличком сабору вишњара додељене су и награде најбољим произвођачима вишње.

Најбољи вишњари у Топлици

Након вишедневног обилака вишњара стручна комисија Општине Прокупље је за најбољег произвођача прогласила Драгана Јанковића из Горње Бреснице. Друго место припало је Мирославу Тротеру из Нове Божурне, треће Драгославу Митровићу из Доње Стражаве а четврто Радмили Видовић из Ђуревца.

- Изутено ми је драго што је комисија проценила да се ове године највећи и најквалитетнији род вишње налази у мом воћњаку. У просеку ове године по хектару набрао сам око 13 тона квалитетне вишње. За разлику од прошле, овогодишњом откупном ценом од скоро 90 динара, сам изузетно задовољан, изјавио је овогодшњи најбољи произвођач вишње Драган Јанковић.

Прва место за најуређеније двориште припало је Милисаву Бараћу из Велике Плане, друго место Драги Митровић из Доње Стражаве и Бобану Лукићу из Прокупља а треће Горану Ковачевићу из Велике Плане.  

Признања је награђенима на свечаности уручио заменик председника Општине Прокупље и председник Организационог одбора манифесације „Дани вишње 2017.“  Мирољуб Пауновић.

Коментара: 0


#   Прокупље   Велика Плана   вишње   Мирољуб Пауновић   Драган Јанковић   Дани вишње   Сабор вишњара   Пољопривредна стручна служба   Драгана Јанковић
@GagGagajanko @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима