Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Najbolji višnjari u Toplici

rssBookmark and Share

Prokuplje 03.07.2017. Južna Srbija Info

Na 12. Topličkom saboru višnjara dodeljene su i nagrade najboljim proizvođačima višnje.

Najbolji višnjari u Toplici

Nakon višednevnog obilaka višnjara stručna komisija Opštine Prokuplje je za najboljeg proizvođača proglasila Dragana Jankovića iz Gornje Bresnice. Drugo mesto pripalo je Miroslavu Troteru iz Nove Božurne, treće Dragoslavu Mitroviću iz Donje Stražave a četvrto Radmili Vidović iz Đurevca.

- Izuteno mi je drago što je komisija procenila da se ove godine najveći i najkvalitetniji rod višnje nalazi u mom voćnjaku. U proseku ove godine po hektaru nabrao sam oko 13 tona kvalitetne višnje. Za razliku od prošle, ovogodišnjom otkupnom cenom od skoro 90 dinara, sam izuzetno zadovoljan, izjavio je ovogodšnji najbolji proizvođač višnje Dragan Janković.

Prva mesto za najuređenije dvorište pripalo je Milisavu Baraću iz Velike Plane, drugo mesto Dragi Mitrović iz Donje Stražave i Bobanu Lukiću iz Prokuplja a treće Goranu Kovačeviću iz Velike Plane.  

Priznanja je nagrađenima na svečanosti uručio zamenik predsednika Opštine Prokuplje i predsednik Organizacionog odbora manifesacije „Dani višnje 2017.“  Miroljub Paunović.

Komentara: 0


#   Prokuplje   Velika Plana   višnje   Miroljub Paunović   Dragan Janković   Dani višnje   Sabor višnjara   Poljoprivredna stručna služba   Dragana Janković
@GagGagajanko @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima