Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Немачка подстиче запошљавање младих у Јабланичком округу

rssBookmark and Share

Лесковац 04.11.2016.

У оквиру пројекта „Подстицање запошљавања младих“, у дворишту Скупштине града уручена је опрема за удружења и задругу са подручја Лесковца.

Немачка подстиче запошљавање младих у Јабланичком округу

Овај пројекат финансира немачка Влада, а спроводе Министарство омладине и спорта Републике Србије и Немачка организација за међународну сарадњу ГИЗ.

Опрему су добили Земљорадничка задруга „Зелена звезда“ и пчеларска удружења „Бели багрем“ и „Лесковац“.

На свечаном догађају примопредаје присутнима су се обратили Горан Цветановић, градоначелник Лесковца, Аксел Дитман, амбасадор Немачке у Србији, Ђорђе Мицић, председник Земљорадничке задруге „Зелена звезда“, Ненад Петковић, представник пчеларских удружења „Бели багрем“ и „Лесковац“ и Бојан Тојага, директор Агенције за локални економски развој.

„Подстицање запошљавања младих“ реализује се преко ГИЗ ЈЕП пројекта немачке Владе. Потписници меморандума о сарадњи су ГИЗ ЈЕП, ХЕЛП, АЛЕР и појединачно задруга и удружења. Вредност пројекта је око 30 000 еура.

Кроз подршку у опреми пољопривредној задрузи „Зелена звезда“ и пчеларским удружењима „Бели багрем“ и „Лесковац“, 80 младих из руралних подручја ће бити мотивисано и након укључивања ће имати могућност да унапреде своје знање да воде и развијају пословање у оквиру свог пољопривредног домаћинства, речено је данас. 

Коментара: 0


#   Лесковац   запошљавање   Горан Цветановић   млади   пољопривреда   Ненад Петковић   Бојан Тојага   Аксел Дитман
@CvetanovicG @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима