Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Лесковачке јагоде зенга-зенгана

rssBookmark and Share

Лесковац 27.05.2019. Јужна Србија Инфо

Градоначелник Лесковца др Горан Цветановић са својим сарадницима обишао је газдинство породице Стефановић која се 15 година бави производњом индустријске сорте јагода (зенга/зенгана) и сваке сезоне запошљава између 15 и 20 радника.

Лесковачке јагоде зенга-зенгана

„Данас смо у посети газдинству породице Стефановић чији се чланови баве производњом јагода на површини од око 50 ари. Одлучили смо се да данас обиђемо овог пољопривредника с обзиром на то да је пре 3-4 дана почела сезона берби јагода,“ – казао је градоначелник Лесковца Цветановић.

„Да нам је пољопривреда, као један од главних стубова привреде нашег града важна, доказује и чињеница да смо за ову област у текућој години планирали средства од 85 милиона динара, што је 21 милион више него у 2018. години.

Ова издвајања доказују да смо сигуран партнер нашим пољопривредницима и да смо одлучни у намери да учврстимо њихов положај како би они остајали на својим имањима и тиме очували наше село,“ – додао је градоначелник и захвалио се Саши Стефановићу на томе што нас је упознао са његовим радом.

Он је након тога позвао све да у петак, у Душанову, присуствују и уживају у манифестацији Дани Јагоде, која се одржава 8. пут.

Саша Стефановић, власник овог газдинства, казао је следеће:

„С обзром на то да смо имали више кишних него сунчаних дана, задовољни смо производњом и приносом. На овој парцели се очекује негде око 5 тоне јагода и цена је солидна 120 динара, са тенденцијом раста, како је поменуо градоначелник. Цена је задовољавајућа и може да се живи од производње јагода. Добили смо субвенције од Града, и Град нам увек излази у сусрет што се тога тиче.“

Коментара: 0


#   Лесковац   Горан Цветановић   пољопривреда   субвенције   јагоде   воћарство   Саша Стефановић   Стефановић домаћинство
@CvetanovicG @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима