Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Саветовање за воћаре „Агролидер“

rssBookmark and Share

Лесковац 26.02.2018. Јужна Србија Инфо

У Лесковцу је одржано осмо саветовање за воћаре „Агролидер“ под слоганом „Може више и боље“.

Саветовање за воћаре „Агролидер“

Укупно 32 излагача искористило је ову прилику да представи своје производе и услуге, а одржано је и 7 стручних предавања.

„Да може више и боље потвђује и велики број воћара, који имају прилику да у  контакту са стручњацима сазнају нешто ново и да на почетку нове вегетационе сезоне то примене у пракси. То је један од начина да остваримо веће и квалитетне приносе различитих воћних врста и да на крају крајева и наши воћари од тога имају већи принос“  рекао је Горан Тасић, новинар и уредник емисије „Агрозона“, један од организатора скупа посвећеног воћарству.

„Град Лесковац је већ осам година покровитељ ове манифестације зато што сматрамо да је корисна за воћаре овог краја али и воћаре Пчињског, Топличког, Нишког и Пиротског округа. Последњих дана често говорим о пољопривреди и њеном значају за наш крај. Зато је наш циљ да помогнемо пољопривредним произвођачима да буду што конкурентнији на тржишту и да остану на својим газдинствима. Да подржавамо пољопривредну производњу доказују следеће чињенице – само у последњих неколико година смо уложили 127 милиона динара у субвенције, које је добило 3 320 домаћинстава у лесковачком крају, а  само у 2017.години 820 захтева је поднето и позитивно решено. Што се тиче лектрификације поља, ту смо лидери на нивоу читаве Србије, 66 милиона динара, 37 км електромреже, 220 домаћинства у пет села. Оно што је битније, у понедељак у присуству министра пољопривреде крећемо у нови процес електрификације поља са 100 милиона динара која је омогућила Влада Републике Србије. У процес комасације до сада је уложено 86 милиона динара од чега само 47 у прошлој години, а  урађено је и 167 километара атарских путева.

Потребно је бити спреман за сталну едкуацију и праћење трендова. Зато је значај оваквих манифестација немерљив јер оне омогућавају пољопривредницима да буду у току са свим новинама – рекао је градоначелник Лесковца Горан Цветановић отварајући саветовање  „Може више и боље.

Коментара: 0


#   Лесковац   Горан Цветановић   пољопривреда   Влада Републике Србије   саветовање   воћарство   Пољопривредна стручна служба   Агролидер сајам
@CvetanovicG @Vlada_SR @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима