Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Пољопривредни кредит за покретање аграрног бизниса

Bookmark and Share

14.02.2017. Никола Стојановић

Многи остају без посла, посебно они који су имали „државни посао“, па се многи одлучују да покрену свој приватан бизнис, а све је интересантији посао у областима пољопривреде и производње здраве хране.

Пољопривредни кредит за покретање аграрног бизниса

Додатно је занимљиво и то што су веома повољни постали пољопривредни  кредити, па се многи и одлучују да загазе у ове воде. Уколико поседујете „нешто земље“ – већ сте на добитку. 

Узгајање поврћа у пластеницима

Улога поврћа у здрављу људи је одавно позната, а квалитетни производи имају „прођу“ И на домаћем и на страном тржишту, и ако увозници често праве велике проблем увозом  јефтиног поврћа из иностранства. 

Ако већ имате земљу или постоји начин да дођете до ње, јефтинијим путем или путем повољних пољопривредних кредита – искористите ову шансу. За један квалитетнији пластеник вам је неопходно око 3000 евра, а уз пластеник треба да купите и систем за наводњавање „кап по кап“. Ту су још трошкови који обухватају и радну снагу, купљено семе, амбалажу, као и закуп тезге за продају, али то је већ посао за касније. Ваш пољопривредни бизнис можете да региструјете као пољопривредно газдинство, а купци ће вам бити продавнице, фирме и сами грађани. Све ово је могуће остварити уз све популарније аграрне кредите, које можете да затражите у банкама широм Србије, а јако је битно и да партите отворене конкурсе за субвенције и за помоћ у покретању бизниса.

Зимница као додатан посао

У зимском период  је најпотребније уносити много витамина. То је опште позната чињеница. Због тога, посао у виду пољопривредног газдинства са производњом зимнице је заиста идеална инвестиција. Штавише, овај посао је финансијски много мање захтевнији од узгајања поврћа у пластеницима. Улагања у овај бизнис износе исто око 3000 евра, међутим, ту је урачунато све што вам је потребно, без додатних улагања.

Уколико поседујете бар један хектар земљишта...

Када обезбедите земљиште – може се рећи да сте већ „на коњу“. Скоро па пола посла и можда најбитнији део сте обавили с овим. Малина може да се узгаја већ на површини од 200 квадратних метара, улагање у њу износи читавих 1500 до 1700 евра. Ако ипак желите да узгајате жалфију, наједном  хектару, требаће вам око 1200 евра. За свакога постоји нека добра инвестиција, битно је само имати одличну идеју и нешто што ће се продавати и ширити. Сваки посао је тако покренут није био велики у самом старту. 

Уколико немате сами средства, земљиште, а ни додатан материјал – онда је за вас пољопривредни кредит најбоље решење. Уз помоћ аграрног кредита ћете бити у могућности да покренете свој приватни бизнис и више нећете морати да размишљате о томе како је ваш шеф јутрос устао и да ли ће да вам да отказ, а ни о томе какве ће бити плате у јавном сектору. Бићете сам свој газда и  сами ћете одлучивати о својој плати, о свом слободном времену и о свему што се догађа око вас.

Коментара: 0


#   пољопривреда   субвенције   поврће   кредити   пластеници   малине   зимница
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима