Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ниш: Сет нових закона из области пољопривреде

rssBookmark and Share

29.10.2015. Јужна Србија Инфо

У Регионалној привредној комори Ниш данас је одржана конференција о агробизнису.

Фото: М.М. Јужна Србија Инфо
Фото: М.М. Јужна Србија Инфо

Државни секретар Министарства пољопривреде и заштите животне средине Зоран Рајић, изјавио је, да нам предстоји напоран рад у усклађивању законске регулативе у овој области са ЕУ.

Удружење новинара из области пољопривреде "Агропрес", организовало је VII Националну конференцију о агробизнису у Регионалној привредној комори Ниш, под називом „Перспективе развоја пољопривреде Србије у 2016“

Убрзано се ради на усвајању Закона о пољопривредном земљишту, Закона о безбедности хране и заједно са Министарством привреде Закона о задругама. Ова три Закона би требала да се усвоје већ до краја године, рекао је Рајић.

Поред законског усклађивања, цео процес ће паралено пратити и сет уредби и правилника из ове области.

На скупу се говорило и о новим моделима у пчеларству, воћарству, као и о општем напретку и могућностима развоја пољопривреде за 2016. годину.

Као и до сада, и ове године, тема је била подстицај у пољопривреди, улагање у пољопривредну производњу, као и само финансирање и могућности пласмана домаће хране ван Србије..

Што се тиче буџета за пољопривреду (аграрни буџет), његово усклађивање зависи од преговора са Међународним монетарним фондом, тако да морамо да сачекамо тај моментат и прилагодимо висину буџета, додао је Зоран Рајић.

Медијски покровитељи скупа, ТВ Ласер, емисија о пољопривреди "АгроЈуг" и часопис ,,Агробизнис магазин”.

Коментара: 0


#   ЕУ   пољопривреда     финансирање   конференција   Регионална привредна комора   Министарство пољопривреде   државни секретар   Зоран Рајић   Ласер ТВ   агробизнис   Агројуг   Агропрес     Горан Ђаковић
@AGROPRESS @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима