Južna Srbija Info

Niš: Set novih zakona iz oblasti poljoprivrede

rssBookmark and Share

Niš 29.10.2015. Južna Srbija Info

U Regionalnoj privrednoj komori Niš danas je održana konferencija o agrobiznisu.

Foto: M.M. Južna Srbija Info
Foto: M.M. Južna Srbija Info

Državni sekretar Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine Zoran Rajić, izjavio je, da nam predstoji naporan rad u usklađivanju zakonske regulative u ovoj oblasti sa EU.

Udruženje novinara iz oblasti poljoprivrede "Agropres", organizovalo je VII Nacionalnu konferenciju o agrobiznisu u Regionalnoj privrednoj komori Niš, pod nazivom „Perspektive razvoja poljoprivrede Srbije u 2016“

Ubrzano se radi na usvajanju Zakona o poljoprivrednom zemljištu, Zakona o bezbednosti hrane i zajedno sa Ministarstvom privrede Zakona o zadrugama. Ova tri Zakona bi trebala da se usvoje već do kraja godine, rekao je Rajić.

Pored zakonskog usklađivanja, ceo proces će paraleno pratiti i set uredbi i pravilnika iz ove oblasti.

Na skupu se govorilo i o novim modelima u pčelarstvu, voćarstvu, kao i o opštem napretku i mogućnostima razvoja poljoprivrede za 2016. godinu.

Kao i do sada, i ove godine, tema je bila podsticaj u poljoprivredi, ulaganje u poljoprivrednu proizvodnju, kao i samo finansiranje i mogućnosti plasmana domaće hrane van Srbije..

Što se tiče budžeta za poljoprivredu (agrarni budžet), njegovo usklađivanje zavisi od pregovora sa Međunarodnim monetarnim fondom, tako da moramo da sačekamo taj momentat i prilagodimo visinu budžeta, dodao je Zoran Rajić.

Medijski pokrovitelji skupa, TV Laser, emisija o poljoprivredi "AgroJug" i časopis ,,Agrobiznis magazin”.

Komentara: 0


#   Niš   EU   poljoprivreda     finansiranje   konferencija   Regionalna privredna komora   Ministarstvo poljoprivrede   državni sekretar   Zoran Rajić   Laser TV   agrobiznis   Agrojug   Agropres     Goran Đaković
@AGROPRESS @


 


[ Dodaj komentar ]