Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

У Алексинцу одржана трибина за пољопривреднике

rssBookmark and Share

Ниш 10.04.2016. Душан Стевановић, ТВ Ласер

У организацији Удружења пољопривредних произвођача „Ратар-К“ из Алексинца, а уз подршку локалне самоуправе и Нишавског округа јуче је одржана трибина за пољопривреднике у Дому културе у Алексинцу.

У Алексинцу одржана трибина за пољопривреднике

Трибину је отворио Александар Цветковић, начелник Нишавског округа, који је поздравио присутне и у уводној речи нагласио важност пољопривреде као привредне гране, посебно у општинама каква је Алексинац. Алексиначке пољопривреднике је поздравио и Чедомир Ракић, заменик председника Општине Алексинац који је нагласио да Општина Алексинац увек подржава едукативне скупове намењене пољопривредницима, јер се на тај начин уносе новине у пољопривреду овог краја.

На трибини сје говорило о више актуелних, и за пољопривреднике овог краја занимљивих тема, а о њима су говорили стручњаци из разних области. О субвенцијијама у пољопривреди у 2016. години говорио је проф. др Зоран Рајић, државни секретар Министарства пољопривреде и заштите животне средине. Анита Илић из Задружног савеза Нишавског округа говорила је на тему „Задругарство у региону као пример добре праксе“, док је др Саша Станковић из Пољопривредне стручне службе Ниш пољопривреднике упознао са мерама неге стрних жита и значајем анализе земљишта за успешно гајаење разних пољопривредних култура.

Професор др Саша Петровић, помоћник директора Високе пољопривредне школе у Прокупљу говорио је на тему „Технологија производње сточног грашка, грахорице и луцерке“, док је Оливера Лукачевић присутне упознала са системима за наводњавање.

Интересовање за ове теме показао је велики број пољопривредника из Алексинца и околине, а трибини су, као гости, присуствовали и председник Општине Гаџин Хан, Саша Ђорђевић и председник Задружног савеза Нишавског округа, Миле Давидовић.

Алексиначке вести

video...

Коментара: 0


#   Ниш   Алексинац   пољопривреда   Александар Цветковић   Гаџин Хан   Саша Ђорђевић   Чедомир Ракић   председник општине   трибина   Саша Петровић   државни секретар   Саша Станковић   Зоран Рајић   Општина Алексинац   Оливера Лукачевић   Ратар-К удружење   Задружни савез     Миле Давидовић
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима