Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

U Aleksincu održana tribina za poljoprivrednike

rssBookmark and Share

Niš 10.04.2016. Dušan Stevanović, TV Laser

U organizaciji Udruženja poljoprivrednih proizvođača „Ratar-K“ iz Aleksinca, a uz podršku lokalne samouprave i Nišavskog okruga juče je održana tribina za poljoprivrednike u Domu kulture u Aleksincu.

U Aleksincu održana tribina za poljoprivrednike

Tribinu je otvorio Aleksandar Cvetković, načelnik Nišavskog okruga, koji je pozdravio prisutne i u uvodnoj reči naglasio važnost poljoprivrede kao privredne grane, posebno u opštinama kakva je Aleksinac. Aleksinačke poljoprivrednike je pozdravio i Čedomir Rakić, zamenik predsednika Opštine Aleksinac koji je naglasio da Opština Aleksinac uvek podržava edukativne skupove namenjene poljoprivrednicima, jer se na taj način unose novine u poljoprivredu ovog kraja.

Na tribini sje govorilo o više aktuelnih, i za poljoprivrednike ovog kraja zanimljivih tema, a o njima su govorili stručnjaci iz raznih oblasti. O subvencijijama u poljoprivredi u 2016. godini govorio je prof. dr Zoran Rajić, državni sekretar Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine. Anita Ilić iz Zadružnog saveza Nišavskog okruga govorila je na temu „Zadrugarstvo u regionu kao primer dobre prakse“, dok je dr Saša Stanković iz Poljoprivredne stručne službe Niš poljoprivrednike upoznao sa merama nege strnih žita i značajem analize zemljišta za uspešno gajaenje raznih poljoprivrednih kultura.

Profesor dr Saša Petrović, pomoćnik direktora Visoke poljoprivredne škole u Prokuplju govorio je na temu „Tehnologija proizvodnje stočnog graška, grahorice i lucerke“, dok je Olivera Lukačević prisutne upoznala sa sistemima za navodnjavanje.

Interesovanje za ove teme pokazao je veliki broj poljoprivrednika iz Aleksinca i okoline, a tribini su, kao gosti, prisustvovali i predsednik Opštine Gadžin Han, Saša Đorđević i predsednik Zadružnog saveza Nišavskog okruga, Mile Davidović.

Aleksinačke vesti

video...

Komentara: 0


#   Niš   Aleksinac   poljoprivreda   Aleksandar Cvetković   Gadžin Han   Saša Đorđević   Čedomir Rakić   predsednik opštine   tribina   Saša Petrović   državni sekretar   Saša Stanković   Zoran Rajić   Opština Aleksinac   Olivera Lukačević   Ratar-K udruženje   Zadružni savez     Mile Davidović
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima