Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

У септембру први сајам пчеларства у Врању

rssBookmark and Share

Врање 03.07.2017. Јужна Србија Инфо

У малој сали Скупштине града потписан је уговор о суорганизацији "Пчеларског сајма југоисточног Балкана“ између Града Врања, Туристичке организације и Савеза пчеларских организација Србије.

У септембру први сајам пчеларства у Врању

"Ово је велика манифестација, прва у низу, која ће бити одржана 16. септембра у Спортској хали. Поред Београда и Новог Сада, Врање ће бити трећи град у којем се организује сајам пчеларства. Очекујемо велики број излагача из целог региона и благовремено ће бити обављене све припреме, како би овај веома значајан догађај протекао на најбољи могући начин“, рекао је др Слободан Миленковић, градоначелник Врања.

Председник Савеза пчеларских организација Србије, Родољуб Живадиновић додао је да је циљ савеза да се сајмовима пчеларства  покрије територија југоисточног Балкана, јер  је пчеларство Србије предводник развоја ове гране пољопривреде у целом региону.

"Предстојећи  сајам  у Врању пружиће прилику да се  лакше  набави  пчеларска опрема, али и стекне потребно знање. Савез пчеларских организација Србије има око 9.600 чланова са  преко 550.000 кошница и једина је национална организација пољопривредника. У наредном периоду у плану је израда погона у циљу омогућавања пласмана меда од стране Савеза без посредника“, додао је Живадиновић.

Саша Иванов, директор Туристичке организације Врање, говорио је о значају ове манифестације истичући да ће она постати традиционална и да је то прилика да Врање презентује своје туристичке потенцијале.  

Александар Јањић, градски већник истакао је  да је локална самоуправа у протеклом периоду организовала велики број обука и предавања за пчеларе, јер је пчеларство једна од великих  шанси за развој овог краја.

У име Удружења пчелара "Матица“, председник Чедомир Младеновић захвалио се  руководству града на великој подршци и помоћи.


#   Врање   Родољуб Живадиновић   пчеларство   ПУ Врање   локална самоуправа   Градски већник   Слободан Миленковић   Туристичка организација Врање   Савез пчеларских организација Србије СПОС   Саша Иванов   Сајам пчеларства
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима