Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Редукција и промена реда летења из Ниша, авио-компаније "Виз ер"

rssBookmark and Share

Ниш 21.12.2023. Fly from Niš, Јужна Србија Инфо

Мађарски нискотарифни авио-превозник, "Виз ер", ће од средине јануара до средине марта редуковати или у потпуности привремено укинути број полазака широм своје мреже дестинација укључујући и летове из Ниша због оптимизације флоте, пише нишки портал Fly from Niš.

Фото: Аеродом Ниш
Фото: Аеродом Ниш

Ккао пише портал  Fly from Niš, "Виз ер" је приморан да део авиона повуче из флоте због инспекције и сервиса мотора по инструкцијама агенција за цивилно ваздухопловство.

Како истичу у Виз ер-у, део авиона биће ван флоте већ од 15. јануара. Инспекција и сервис мотора једног авиона може да потраје и до 60 дана, а уколико се установи да је неопходно да се мотори на свим авионима мењању замена ће се вршити најмање 18 месеци за 45 Ербас авиона.

Због свега горе наведеног, Виз ер је приморан да редукује број полазака широм своје мреже дестинација укључујући и летове из Ниша, наводи овај портал.

Виз ер ће тако укинути летове из Ниша за Дортмунд од 23. јануара до 12. марта 2024. године. Последњи лет у јануару обавиће 19., а први следећи лет је планиран за 16. март.

Лет до Базела односно Милуза биће редукован са 3 на два поласка недељно. Виз ер неће летети четвртком до ове дестинације од 25. јануара до 14. марта. Wизз Аир наставља да лети до ове дестинације редовно сваког уторка и суботе.

Мађарски авио-превозник ће летети до 12. јанаура летети до Беча сваке среде и петка. 16. јануара до Беча ће летети уторком, а од 22. јануара до 29. марта летеће сваког понедељка и петка.

Виз без обзира на горе наведене промене до Мемингена за сада наставља да лети из Ниша редовно 4 пута недељно до краја зимске сезоне сваког понедељка, среде, петка и недеље.


#   Ниш   аеродром Константин Велики   Виз Ер
@NisAirport @wizzair @


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима