Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Састанак привредника Брестовца

rssBookmark and Share

Лесковац 30.10.2014. Југмедиа

Градоначелник Лесковца Горан Цветановић изјавио је у Брестовцу да је локална самоуправа у последње две године радила на стварању услова за привлачење инвеститора и изразио уверење да ће конкртени резултати ускоро бити видљиви.

Састанак привредника Брестовца

У сарадњи са Агенцијом за локални економски развој (АЛЕР) града Лесковца, Дом кулуре у Брестовцу организовао је синоћ састанак привредника са овог подручја у чијем раду је учествовао и Цветановић.

Састанку је присуствовало око 50 приватних предузетника који се махом баве пољопривредом, трговином, угоститељством и грађевинарством.

Градоначелник Цветановић је рекао да су овакви скупови постали редована пракса локалне самоуправе с циљем да се заједндички сагледају проблеми и пронађу решења.

Он је рекао да се у последње две године доста радило на стварању услова за привлачење инвеститора, што је, како је казао за сада видљиво само у папирима али, с обзиром на то да је Град Лесковац добио регионални сертификат, конкретни резултати ће тек доћи.

Као вид конкретне помоћи предузетницима су средства за запошљавање која могу да користе из градског буџета, у коме је ове године за то издвојено 30 милиона динара, а у 2015. години та буџетска ставка ће бити много већа, рекао је Цветановић.

Он је нагласио да је један од стратешких циљева локалне самоуправе развој привреде и предузетништва без којих нема напредка и навео добре ефекте које већ даје пројекат такозване „електрификације поља“ која омогућава јефтинију производњу и конкурентније цене.

Стручни сарадници АЛЕР-а представили су привредницима Брестовца оно што ова агенција чини како би им олакшала да реше многе проблеме попут административних или да их упути на одговарајуће институције, фондове или банке где могу добити подстицајна и бесповратна или најповољније услове за кредитирање своје делатности.

Ивана Савић, стручни сарадник у АЛЕР-у казала је да су у овом тренутку актуелни кредити из Фонда за развој Репузблике Србије.

Коментара: 0


#   Лесковац   Горан Цветановић   Брестовац   АЛЕР   Ивана Савић
@CvetanovicG @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима