Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Срђан Миловановић нови власник Прве, О2, Б92.нет

rssBookmark and Share

Ниш 05.12.2018.

Поступак издавања дозволе од стране регулаторних тела је у току, наведено је у саопштењу Антена групе која је продала неколико медија Срђану Миловановићу за 180 милиона евра.

Срђан Миловановић нови власник Прве, О2, Б92.нет

Компанија Антена група, у чијем власништву се налазе Прва телевизија, О2 ТВ, Прва ТВ Црна Гора, Play Радио, шест кабловских канала и портали prva.rs, o2tv.rs и b92.net, постигла је договор са Срђаном Миловановићем о преузимању 100 одсто оснивачких права Антена групе у Србији и Црној Гори, а вредност аквизиције износи 180 милиона евра.

Крајем 2009. године Антена група преузела је Фокс телевизију у Србији, а у септембру 2010. променила је назив у Прва српска телевизија. Како наводе, промена оснивачких права део је пословне стратегије компаније Антена групе, која ће се фокусирати даље на развој основне делатности и пословања.

"Групација је овим пословним потезом остарила импресиван успех. У време куповине Фокс телевизије у Србији 2009. године, станица је имала свега 4 одсто удела тржишта, а данас, осам година након озбиљних улагања и континуираног ширења делатности, медијска кућа има чак 45 одсто удела у тржишту и једна је од најздравијих медијских компанија у земљи", пише у саопштењу.

Додају да Срђан Миловановић поседује богато искуство у медијском и телекомуникационом пословању, а да аквизиција представља изазов који ће, наводе, позитивно утицати на целокупан развој медијског тржишта Србије.

"Са великим задовољством најављујем преузимање једне од најпрестижнијих медијских кућа у Србији и Црној Гори, коју је пуних осам година креирао и водио сјајан домаћи тим под вођством Антена групе. Имајући у виду беспрекоран имиџ и одличне резултате пословања медијског гиганта, циљеви и планови ће се кретати у правцу суверене градње и даљег развоја ове угледне медијске куће, увећања продукционих капацитета и ширења медијске платформе. Амбициозне планове јачања лидерске позиције компаније како у земљи, тако и у региону спроводиће исти тим људи који важе за врхунске професионалце и једне од најбољих у домаћој медијској индустрији. Радујемо се новим успесима које ћемо заједно градити и остварити у периоду пред нама, а у корист верних гледалаца и слушалаца којима обећавамо још разноврснији и бољи програмски садржај", изјавио је нови власник Срђан Миловановић.

Срђан Миловановић је недавно инкасирао скоро 200 милиона евра продајом Коперникус телевизије Телекому Србија.


#   Ниш   телевизија   Телеком Србија   Б92   медији   Црна Гора   ТВ Коперникус   Прва ТВ   Срђан Миловановић   О2 ТВ
@b92vesti @PrvaSrpskaTV @O2Televizija @


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима