Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Турски "Џинси" запошљава још 350 радника у Лесковцу

rssBookmark and Share

Лесковац 13.10.2018. Јужна Србија Инфо

Заставе бројних земаља виоре се на јарболима широм града, једна од њих је и застава Турске и компаније Џинси (Jeanci) која у Лесковцу послује већ 8 година и тренутно запошљава 532 радника. Ова фабрика је у Лесковцу започела своје пословање 2010. године.

Турски "Џинси" запошљава још 350 радника у Лесковцу

"Овај инвеститор је изразио жељу да у нашем граду прошири своје пословање и са тим циљем смо 2015. започели преговоре у вези давања у закуп простора бивше „Синтетике“. Тада је овај инвеститор према нама упутио захтев да Граду плати симболични закуп од једног динара за период од 99 година и њихова намера је била да у новом погону запосле 300 радника", рекао је при потписивању уговора, градоначелник Горан Цветановић.

У току преговора постигнут је договор да инвеститор на месечном нивоу плаћа закуп по процењеној тржишној цени од 5697 евра плус ПДВ и да у року од 3 године запосли 350 радника.

Очекивани приходи града од ове инвестиције износе милион и 37 хиљада евра на основу пореза и доприноса за раднике, а милион и 723 хиљаде евра на основу закупа за период од 21 године.

Град Лесковац константно ради на побољшању привредне климе како би овде дошли нови, али и да бисмо задржали постојеће инвеститоре.

Својим активностима Град је допринео да конкретно овај инвеститор развије и скоро дуплира своју производњу. У куповину и реконструкцију зграде Синтетике, коју ће Џински закупити, уз помоћ Владе Републике Србије уложили смо 195 милиона евра. Џинси ће у посао званично бити уведен 17.10.2018. године

"Веома сам задовољан чињеницом да се у нашем граду константно отварају нова радна места и да се број незапослених смањује.Посао за још 350 радника у Џинсија", додао је градоначелник Лесковца.

Коментара: 0


#   Лесковац   запошљавање   Горан Цветановић   Џинси Србија   инвестиције   радна места   конференција
@CvetanovicG @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима