Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Велика потражња за пекарима, Пољопривредна школа у Прокупљу дуплирала упис ђака

rssBookmark and Share

Прокупље 22.10.2019. Јужна Србија Инфо

Потражња за школованим и добрим пекарима на тржишту је велика. Због тога је Пољопривредна школа “Радош Јовановић Сеља” у Прокупљу, прошле школске године повећала број уписаних ђака за занимање пекар, са некадашњих 15 на 30.

Велика потражња за пекарима, Пољопривредна школа у Прокупљу дуплирала упис ђака

-Некада смо за школовање пекара уписивали по 15 свршених основаца. Било је година када смо и ту квоту тешко попуњавали. Сада је ситуација сасвим другачија. Тржиште рада сада оскудева са школованим и добро обученим пекарима, изјавила је професор прехрамбене групе предмета у Пољопривредној школи Татјана Ранђеловић и додала да је ове школске године интересовање за упис за ово занимање надмашило сва очекивања.

Током трогодишњег школовања, ученици велики део времена проводе на практичној настави у школској радионици.

Бити добар пекарски мајстор, захтева много знања и идеја. Због тога ђаци обилазе и велике пекаре на подручју Топлице, где на практичан начин могу да виде како се праве разне врсте хлеба, пецива, славски колачи, погаче, разне врсте бурека и други пекарски производи.

Да се у овој образовној установи добро ради, говоре разна признања која ученици Пољопривредне школе „Радош Јовановић Сеља“ добијају на многим такмичењима широм Србије.

Коментара: 0


#   Прокупље   пекара   тржиште   ђаци   Радош Јовановић Сеља ПШ
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима