Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Velika potražnja za pekarima, Poljoprivredna škola u Prokuplju duplirala upis đaka

rssBookmark and Share

Prokuplje 22.10.2019. Južna Srbija Info

Potražnja za školovanim i dobrim pekarima na tržištu je velika. Zbog toga je Poljoprivredna škola “Radoš Jovanović Selja” u Prokuplju, prošle školske godine povećala broj upisanih đaka za zanimanje pekar, sa nekadašnjih 15 na 30.

Velika potražnja za pekarima, Poljoprivredna škola u Prokuplju duplirala upis đaka

-Nekada smo za školovanje pekara upisivali po 15 svršenih osnovaca. Bilo je godina kada smo i tu kvotu teško popunjavali. Sada je situacija sasvim drugačija. Tržište rada sada oskudeva sa školovanim i dobro obučenim pekarima, izjavila je profesor prehrambene grupe predmeta u Poljoprivrednoj školi Tatjana Ranđelović i dodala da je ove školske godine interesovanje za upis za ovo zanimanje nadmašilo sva očekivanja.

Tokom trogodišnjeg školovanja, učenici veliki deo vremena provode na praktičnoj nastavi u školskoj radionici.

Biti dobar pekarski majstor, zahteva mnogo znanja i ideja. Zbog toga đaci obilaze i velike pekare na području Toplice, gde na praktičan način mogu da vide kako se prave razne vrste hleba, peciva, slavski kolači, pogače, razne vrste bureka i drugi pekarski proizvodi.

Da se u ovoj obrazovnoj ustanovi dobro radi, govore razna priznanja koja učenici Poljoprivredne škole „Radoš Jovanović Selja“ dobijaju na mnogim takmičenjima širom Srbije.

Komentara: 0


#   Prokuplje   pekara   tržište   đaci   Radoš Jovanović Selja PŠ
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima