Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Najviše se pamti učiteljica: Slavica Čikarić iz Prokuplja sa đacima napravila predstavu „Šira od plavog neba, naša je ljubav hrabrost i vera“

rssBookmark and Share

Prokuplje 12.04.2024. Z. Stojnić, Južna Srbija Info

Učiteljica Slavica Čikarić ističe se kao primer predanosti tradiciji i vrednostima prošlih vremena u obrazovanju. Ona je jedna od retkih koja stavlja učenike i njihove potrebe na prvo mesto, istrajavajući u održavanju tradicionalnih mera i metoda kako u učionici, tako i van nje.

Foto: Grad Prokuplje
Foto: Grad Prokuplje

Inovativna, originalna i kreativna, već više od dve decenije inspiriše kreativne generacije đaka u Osnovnoj školi "Ratko Pavlović Ćićko".

Tradiconalno, sa četvrtim razredom, negde pred kraj školske godine, ona na veoma lak, razumljiv i dopadljiv način, osim svih već usvojenih lekcija, svoje đake nauči još nečemu novom kroz igru i dramu. Ovoga puta to je učinila kroz predstavu "Šira od plavog neba, naša je ljubav hrabrost i vera".

Da je ovo bila veoma kreativna lekcija na sceni, potvrdili su nam i posetioci, najvećim delom roditelji učesnika, koji nisu krili oduševljenje još jednim ovakvim nastupom svojih najmlađih sugrađana.

"Nastala je u okviru projekta iz prirode i društva na temu 'Prošlost našeg naroda', a spremali smo je svi zajedno kao humanitarnu predstavu, kako bismo pomogli jednoj našoj drugarici da ode na kamp. Odlučili smo da predstavi damo ovakav naziv, jer su se vera, ljubav i hrabrost našeg naroda uvek provlačili kao motiv u svakoj borbi za bolje sutra", rekla je učiteljica Slavica Čikarić i izrazila zadovoljstvo jedinstvom koje su, svi zajedno, pokazali u organizaciji i realizaciji ove predstave.

"Šest meseci smo istraživali prošlost našeg naroda u vreme turske vlasti, kako bi deca, najbolje shvatila vreme, koje će, kroz svoje uloge, prikazati publici. Ja sam zadovoljna njihovom izvedbom i raduje me da je i publika prepoznala njihovu dobru volju i želju da pomognu svom bližnjem na ovakav kreativan i dopadljiv način. Svi u školi su se složili da od novca sa premijere, ali i repriza koje će uslediti, pomognemo našoj učenici, a njihovoj drugarici, koja je prerano ostala bez jednog roditelja", istakla je učiteljica velikog srca Slavica Čikarić.

Dodala je da su u samoj predstavi, pored IV/2 odeljenja, koje broji 31 učenika, učestvovali i nastavnik muzičke kulture Goran Koprivica i direktorka Osnovne škole "Ratko Pavlović Ćićko" Vesna Todorović.

Podrška ovim mladim stvaraocima ni ranijih godina nije izostajala, jer su njihovi motivi i ciljevi, koji ih vode i koje žele da ostvare uvek uzvišeni, pa se nadamo da će se Prokupčani odazvati njihovom pozivu, da i u narednim predstavama budu deo onoga što oni stvaraju.


#   Prokuplje   predstava   učiteljica   Ratko Pavlović Ćićko OŠ   Dom kulture Prokuplje   đaci   Slavica Čikarić
@


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima