Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Врање ће експлодирати од незапослености

rssBookmark and Share

Врање 26.09.2011. Аutor | D.Danković |

Градоначелник Врања Мирољуб Стојчић најавио је да ће у тој општини до краја године бити отворено 1.000 радних места, али да то није довољно, јер је незапосленост у овом крају као ''социјална бомба'' чију разорну моћ не може да заустави локална самоуправа.

Врање ће експлодирати од незапослености

-Број од 8.500 незапослених у Врању и 28.600 у Пчињском округу, за Врање и југ Србије је права ''социјална бомба'' циљу разорну моћ сами не можемо да зауставимо, казао је Стојчић и додао да најнеразвијеније општине треба да буду ''озбиљна брига државе''.

Градоначелник каже да су географски положај, кадрови, нискоакумулативна радно интензивна привреда и недостатак гаса као енергента, генератори економске немоћи, чак и безнађа, седам општина крајњег југа Србије.

Према његовим речима, локална власт не седи скрштених руку, не кука и не чека да се неко сажали и забрине што у Врању и на југу Србије не може да отвори више радних места.

-За ових девет месеци од разних донатора, фондова и других извора, обезбедили смо средства у висини још једног годишњег буџета, али то наравно није довољно за брже и ефикасније отварање нових радних места, каже градоначелник Врања.

-Планирали смо и успећемо да ове године отворимо 1.000 нових радних места, али је то далеко од потреба Врања, јер се сиромаштво суседних општина из дана у дан прелива на Врање, упозорава Стојчић.

Градоначелник Врања подсећа да су Бујановац, Прешево, Трговиште, Владичин Хан, Сурдулица и Босилеград међу 40 најнеразвијенијих општина у Србији и да то мора да буде озбиљна брига државе.

Он подсећа да је Врање крајем осамдесетих имало више од 34.000 запослених, а да их је данас тек 19.000.

Коментара: 2


#   Врање   градоначелник   Босилеград   Владичин Хан   Сурдулица   југ Србије
@


 

▲ ▼ [+][-]


  • (+0) (-0)

    Trajko, 28.09.2011.:
    Kakav je to grad i kakva je to vlast kada nacelnik Pcinjskog okruga Budimir MIhajlovic kaze nezaposljenom doktoru ekonomskih nauka da u celom Pcinjskom okrugu nema posla za njega i to javno u oci, a za polupismene sa pozavrsenim visim skolicama ima? To znaci da se gradska vlast plasi skolovanih ljudi i da pored toga sto su navedeni juzni krajevi nerazvijeni ona, tj. gradska vlast u Vranju snosi najvecu odgovornost za takvu nerazvijenost, jer iz Vranja juri skolovane ljude, a zaposljava polupismene sa zavrsenim visim skolama. To nije radjeno ni u Titovo vreme, hajka i progon skolovanih ljudi, a nacelnik okruga u obracanju doktoru ekonomije posluzio se inicijalima svoga imena -battue, beater kao Budimir sto znaci hajka, hajkac respektivno.

  • (+0) (-0)

    Rajko, 10.11.2011.:
    U proslom broju "Vranjskih" u jednom komentaru pise da je drug Zbevac komunista. Da objasnim da je drug Zbevac nacelnik Pcinjskog okruga Budimir Mihajlovic. Onda nije ni cudo sto nam tako ide lose, sto lose zivimo i sto je velika nezaposlenost. A mesecna primanja druga Zbevca iznose 200hiljada dinara, jer je predsednik UO "Simpa" odakle je i sa mesta direktora Sektora ekonomije dosao na mesto nacelnika Pcinjskog okruga. Dakle, drug Zbevac lepo zivi, a ko sisa narod koji trpi za hleb. Sramota!


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима