Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Vranje će eksplodirati od nezaposlenosti

rssBookmark and Share

Vranje 26.09.2011. Autor | D.Danković |

Gradonačelnik Vranja Miroljub Stojčić najavio je da će u toj opštini do kraja godine biti otvoreno 1.000 radnih mesta, ali da to nije dovoljno, jer je nezaposlenost u ovom kraju kao ''socijalna bomba'' čiju razornu moć ne može da zaustavi lokalna samouprava.

Vranje će eksplodirati od nezaposlenosti

-Broj od 8.500 nezaposlenih u Vranju i 28.600 u Pčinjskom okrugu, za Vranje i jug Srbije je prava ''socijalna bomba'' cilju razornu moć sami ne možemo da zaustavimo, kazao je Stojčić i dodao da najnerazvijenije opštine treba da budu ''ozbiljna briga države''.

Gradonačelnik kaže da su geografski položaj, kadrovi, niskoakumulativna radno intenzivna privreda i nedostatak gasa kao energenta, generatori ekonomske nemoći, čak i beznađa, sedam opština krajnjeg juga Srbije.

Prema njegovim rečima, lokalna vlast ne sedi skrštenih ruku, ne kuka i ne čeka da se neko sažali i zabrine što u Vranju i na jugu Srbije ne može da otvori više radnih mesta.

-Za ovih devet meseci od raznih donatora, fondova i drugih izvora, obezbedili smo sredstva u visini još jednog godišnjeg budžeta, ali to naravno nije dovoljno za brže i efikasnije otvaranje novih radnih mesta, kaže gradonačelnik Vranja.

-Planirali smo i uspećemo da ove godine otvorimo 1.000 novih radnih mesta, ali je to daleko od potreba Vranja, jer se siromaštvo susednih opština iz dana u dan preliva na Vranje, upozorava Stojčić.

Gradonačelnik Vranja podseća da su Bujanovac, Preševo, Trgovište, Vladičin Han, Surdulica i Bosilegrad među 40 najnerazvijenijih opština u Srbiji i da to mora da bude ozbiljna briga države.

On podseća da je Vranje krajem osamdesetih imalo više od 34.000 zaposlenih, a da ih je danas tek 19.000.

Komentara: 2


#   Vranje   gradonačelnik   Bosilegrad   Vladičin Han   Surdulica   jug Srbije
@


 

▲ ▼ [+][-]


  • (+0) (-0)

    Trajko, 28.09.2011.:
    Kakav je to grad i kakva je to vlast kada nacelnik Pcinjskog okruga Budimir MIhajlovic kaze nezaposljenom doktoru ekonomskih nauka da u celom Pcinjskom okrugu nema posla za njega i to javno u oci, a za polupismene sa pozavrsenim visim skolicama ima? To znaci da se gradska vlast plasi skolovanih ljudi i da pored toga sto su navedeni juzni krajevi nerazvijeni ona, tj. gradska vlast u Vranju snosi najvecu odgovornost za takvu nerazvijenost, jer iz Vranja juri skolovane ljude, a zaposljava polupismene sa zavrsenim visim skolama. To nije radjeno ni u Titovo vreme, hajka i progon skolovanih ljudi, a nacelnik okruga u obracanju doktoru ekonomije posluzio se inicijalima svoga imena -battue, beater kao Budimir sto znaci hajka, hajkac respektivno.

  • (+0) (-0)

    Rajko, 10.11.2011.:
    U proslom broju "Vranjskih" u jednom komentaru pise da je drug Zbevac komunista. Da objasnim da je drug Zbevac nacelnik Pcinjskog okruga Budimir Mihajlovic. Onda nije ni cudo sto nam tako ide lose, sto lose zivimo i sto je velika nezaposlenost. A mesecna primanja druga Zbevca iznose 200hiljada dinara, jer je predsednik UO "Simpa" odakle je i sa mesta direktora Sektora ekonomije dosao na mesto nacelnika Pcinjskog okruga. Dakle, drug Zbevac lepo zivi, a ko sisa narod koji trpi za hleb. Sramota!


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima