Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Вучић: "Аристон", једна од најмоћнијих италијанских компанија, долази у Ниш

rssBookmark and Share

Ниш 31.10.2023. РТС, Јужна Србија Инфо

Председник Србије рекао је да у Ниш стиже десета фабрика, италијанска компанија "Аристон", са приходом од преко три милијарде евра на годишњем нивоу, извештава РТС.

Фото: Инстаграм
Фото: Инстаграм

Председник Вучић је објавио у видеу на Инастаграму да су завршени разговори са представницима компаније "Аристон", једне од најмоћнијих италијанских компанија за грејне системе, за бојлере, који су једну малу фабрику изградили у Свилајнцу, а сада се спремају за велику инвестицију у Нишу.

"'Аристон' улаже 75 милиона евра у фабрику и то је само почетак, јер после тога ми се надамо и данас смо са Паолом Мерлонијем о томе разговарали, да долазе и R&D центри и све друго што ће додатно да запошљава Нишлије, а од 2025. године биће преко 300 запослених. Ово је десета фабрика у Нишу", рекао је Вучић.

Према његовим речима, ово је бескрајно важно за даљи напредак и развој Ниша и за развој саобраћајне инфраструктуре која ће дозволити довођење нових инвестиција, довођење нових великих и значајних компанија. Истакао је да је ово десета фабрика и да је доста тога урађено, али да ће да настави још јаче и снажније.

"Србија не сме да стане. Данас имамо добре вести, као што смо се надали да ћемо моћи да их саопштимо људима у Нишу, али и за целу Србију. Завршили смо разговор са представницима компаније 'Аристон', једне од најмоћнијих италијанских компанија за грејне системе, за бојлере, која је једну малу фабрику изградила у Свилајнцу, а сада прави велику инвестицију за Ниш", каже Вучић.


#   Ниш   Александар Вучић   Италија   Аристон компанија
@avucic @


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима