Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Vučić: "Ariston", jedna od najmoćnijih italijanskih kompanija, dolazi u Niš

rssBookmark and Share

Niš 31.10.2023. RTS, Južna Srbija Info

Predsednik Srbije rekao je da u Niš stiže deseta fabrika, italijanska kompanija "Ariston", sa prihodom od preko tri milijarde evra na godišnjem nivou, izveštava RTS.

Foto: Instagram
Foto: Instagram

Predsednik Vučić je objavio u videu na Inastagramu da su završeni razgovori sa predstavnicima kompanije "Ariston", jedne od najmoćnijih italijanskih kompanija za grejne sisteme, za bojlere, koji su jednu malu fabriku izgradili u Svilajncu, a sada se spremaju za veliku investiciju u Nišu.

"'Ariston' ulaže 75 miliona evra u fabriku i to je samo početak, jer posle toga mi se nadamo i danas smo sa Paolom Merlonijem o tome razgovarali, da dolaze i R&D centri i sve drugo što će dodatno da zapošljava Nišlije, a od 2025. godine biće preko 300 zaposlenih. Ovo je deseta fabrika u Nišu", rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima, ovo je beskrajno važno za dalji napredak i razvoj Niša i za razvoj saobraćajne infrastrukture koja će dozvoliti dovođenje novih investicija, dovođenje novih velikih i značajnih kompanija. Istakao je da je ovo deseta fabrika i da je dosta toga urađeno, ali da će da nastavi još jače i snažnije.

"Srbija ne sme da stane. Danas imamo dobre vesti, kao što smo se nadali da ćemo moći da ih saopštimo ljudima u Nišu, ali i za celu Srbiju. Završili smo razgovor sa predstavnicima kompanije 'Ariston', jedne od najmoćnijih italijanskih kompanija za grejne sisteme, za bojlere, koja je jednu malu fabriku izgradila u Svilajncu, a sada pravi veliku investiciju za Niš", kaže Vučić.


#   Niš   Aleksandar Vučić   Italija   Ariston kompanija
@avucic @


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima