Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Вучић: Ниш постаје нови индустријски центар Србије (ФОТО-ВИДЕО)

rssBookmark and Share

Ниш 28.07.2017. З.С. Јужна Србија Инфо

Председник Србије Александар Вучић истакао, данас при потиписивању уговора о првом улагању аустријске компаније "Цумтобел" за производњу лед расвете, да Србија улаже у Ниш, јер Ниш је, како каже, место које постаје нови индустријски центар Србије.

Фото: Њ.П. Јужна Србија
Фото: Њ.П. Јужна Србија

"Да би Ниш постао технолошки центар за 21. на првом месту се морамо борити за мир и стабилност", подвукао је Вучић и додао да је поносан на све што је до сада учињено у Нишу и округу.

Пре потписивања уговора, председник Вучић је разговарао са првим људима аустријске компаније "Цумтобел", која у Нишу данас почиње градњу фабрике.

Фото: Њ.П. Јужна Србија

Молио "Цумтобел" да дође у Ниш....

"Ја нисам продавао маглу, како су неки мислили, када сам пре годину дана обећавао долазак нових инвеститора, као што су "Леони", "Астер текстил" и сада "Цумтобел", нагласио је Вучић на заједничкој конференцији за новинаре са председником те компаније Улрихом Шумахером, додавши да је буквално молио челнике "Цумтобела" да дођу у Ниш.

"Први производи из фабрике "Цумтобела" изаћи ће већ у мају 2018. године, и то је за нас најважније. У фабрици са 1.100 радника ће бити запослени, како стручњаци, тако и обични радниици", рекао је председник Александар Вучић.

Фото: Њ.П. Јужна Србија

Фабрика неће запошљавати само нискоквалификоване раднике већ и инжењере и зато су ступили у контакт са Универзитетом у Нишу и средњим школама, како би за себе обезбедили најбоље кадрове из Ниша и окружења, речено је на заједничкој конференцији за новинаре, након потписивања уговора.

Фото: Њ.П. Јужна Србија

Вучић је осврнувши се на наводе у појединим медијима да ће субвенција за "Цумтобел" износити 50.000 евра по раднику, рекао да је то потуна глупост.

Цела инвестиција вреди 30,6 милиона евра, а влада данас потписла субвенције које износе осам милиона евра.

Данашњем потписивању уговора присуствовали су још министар привреде Горан Кнежевић и председник Привредне коморе Србије Марко Чадеж.

Фото: Њ.П. Јужна Србија

Нешто касније председник Србије Александар Вучић заједно са амбасадором Аустрије Јоханесом Ајхнером, положио је у Нишу камен темељац за изградњу нове фабрике аустријске компаније "Цумтобел".

ВИДЕО: АКОРД МЕДИА-ЈУЖНА СРБИЈА ИНФО

Коментара: 0


#   Ниш   субвенције   Јужна Србија регион   Александар Вучић   Јужна Србија Инфо   официрски дом   председник Србије   Марко Чадеж   камен темељац   Горан Кнежевић   Цумтобел
@avucic @juznasrbija @zumtobelgroup @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима