Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Закувава се ситуација око АХА Муре Први мај

rssBookmark and Share

Пирот 18.05.2015. Пиротске Вести, Јужна Србија Инфо

Након одлуке Иницијативног одбора радника АХА Муре Први мај да од понедељка 18. маја започне штрајк у кругу фабрике од 10 сати, огласило руководство ове компаније саопштењем у коме се наводи да је реч о још једном покушају групе људи да “стварањем хаоса, манипулацијом и лажима онемогуће покретање производње и упошљавање већег броја радника”.

Први мај Пирот, Фото: Пиротске Вести
Први мај Пирот, Фото: Пиротске Вести

У одлуци у ступању у штрајк захтева се исплата свих заосталих зарада и припадајућих доприноса, као и повезивање радног стажа свим радницима, али и раскид свих закупа хала компаније АХА Мура Први мај, наводи се и да ће штрајк трајати све до испуњења захтева радника.

У саопштењу руководства АХА Мура Први мај наводи се да је реч о покушају појединаца да за себе прибаве ситне дневнополитичке поене и профитирају на муци 1.300 радника и њихових породица.

-Како другачије протумачити њихов захтев да се “раскину сви уговори о закупу хала и просторија“, него као захтеве појединаца и групе који желе да за себе прибаве ситне,дневнополитичке поене и на тај начин профитирају на муци 1.300 породица у овом граду. Њихово дојучерашње “залагање’ за хитним упошљавањем капацитета се одједном претворио у штрајк против упошљавања. Онима којима поновно упошљавање радника, не значи ништа јер су или добро ситуирани или поступају по нечијим инструкцијама, руководство фабнрике поручује да ће учинити све да створи услове да се што пре упосли већи број радника-стоји у данашњем саопштењу директорке фабрике “АХА Мура Први мај“ Маше Флегар.

Коментара: 0


#   Пирот   синдикат   Први Мај Пирот   штрајк   АХА Мура   Први мај   Маша Флегар
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима