Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

"Пуј пике, не важи" у случају директора Дома ученика и узбуњивача Весне Љубенковић

rssBookmark and Share

24.05.2017. З.С. Јужна Србија Инфо

Случај (не)легалног избора директора Дома ученика у Нишу и покушаја бившег узбуњивача Весне Љубенковић из те установе, да укаже на проблеме, није једини који је пробио све законске границе и медијску пажњу.

"Пуј пике, не важи" у случају директора Дома ученика и узбуњивача Весне Љубенковић

Иако је Весна Љубенковић бивши узбуњивач и бивши пословни секретар Дома ученика у Нишу поднелна апсолутно све доказе да је је избор директора те установе био потпуно нелегитиман, надлежно Министарство просвете остало је потпуно "глуво", правдајући своју одлуку некаквим "админстративним" решењима и неразумљивим "папирима".

На све доказе (познате и министарству, инспекцији и медијима), нико озбиљно није реаговао, већ напротив Љувенковић је изгубила сваки статус у тој установи, "осветом" острашњеног диретора.

Евидентно је да новоизабрани директор Михајло Марковић (Покрет социјалиста) није испуњавао услове за избор на то место, и то пре свега због елементарне ствари, а то је недостатак радног стажа према правилнику, члан 53. Закона о ученичком и студентском стандарду (доказ радна књижица).

Весна Љубенковић у својој борби за правду, Фото: Јужна Србија

Ни скоро годину дана дописивања узбуњивача Весне Љубенковић и прилагања гомиле документације институцијама, није помогло да се донесе законски исправна одлука. Михајловић је изабран и ставр је "печатирана".

Овај текст нема намеру да "оптерећује" читаоца правним стварима, доказима и замршеном папрологијом, већ да укаже на ону чувену из Владе Србије, како "нема" партијског и нестручног запошљавања.

Комплетна документација са доказним материјалом доступна редакцији. 


#   Јужна Србија регион   Покрет Социјалиста   Министарство просвете   Дом ученика средњих школа   радна књижица   Весна Љубенковић   Михајло Марковић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима