Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

75 нових станова за избеглице у Нишу

rssBookmark and Share

Ниш 15.12.2018. Јужна Србија Инфо

Градоначелник Дарко Булатовић обишао је данас градилиште у улици др. Милоша Ђорића у којој се граде две ламеле са 75 станова намењених избеглицама из бивших југословенских република.

75 нових станова за избеглице у Нишу

Изградњу станова финансира ЕИБ донацијом од око милион и пет стотина хиљада еура, уз учешће града у обезбеђивању грађевинског земљишта и уређење комуналне инфраструктуре укупне вредности од око 50 милиона динара.

Градоначелник Булатовић је рекао да је ово прва фаза, и да ће, у наредној, бити изграђено још 140 станова.

”Све то од великог је значаја за град. Социјални станови су завршени, ГСА је расписала тендер за нове три ламеле у улици Mајаковског, ускоро почиње градња станова за припаднике снага безбедности, и уз бројне пројекте приватног сектора, можемо да кажемо да се Ниш ужурбано гради и развија”, рекао је Градоначелник и нагласио да ће, у оквиру овог пројекта, бити уређена и саобраћајница која води према Подвинику, где живи већи број грађана који ће, такође, коначно добити сву недостајућу инфраструктуру.

Повереник за избеглице Борис Нужда је рекао да у овом тренутку у Нишу живи око 2000 избеглих лица, који имају право да конкуришу за откуп, односно изнајмљивање ових станова.

Коментара: 0


#   Ниш   избеглице   Јужна Србија Инфо   Дарко Булатовић   станови   социјални станови   Бранко Бјеговић насеље   Европска инвестициона банка   Милођа Ђорића улица
@juznasrbija @DarkoBulatovic_ @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима