Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ко је у Нишу успешнији - Вучић или Булатовић?

rssBookmark and Share

Ниш 12.07.2019. З.С. Јужна Србија Инфо

Судећи по објави на званичној Фејсбук страници актуелног градоначелника Ниша Дарка Булатовића одговор на ово питање, на први поглед, није тешко дати.

Фото: Јужна Србија
Фото: Јужна Србија

Читаоце који су се јавили нашој Редакцији ипак је збунило зашто се све оно што је држава урадила у Нишу приписује градској власти, од изградње Клиничког центра, нових фабрика, радних места, изградња Научно-технолошког парка...!?

Чињенице показују да су готово сви поменути пројекти, као и многи други у Нишу, завршени искључиво личним ангжовањем. председника Србије Александра Вучића, које је и он сам навео много пута, гостујући у медијима.

Кампања

Познаваоци политичких прилика, кажу да се вероватно ради о личној кампањи Дарка Булатовића, пред парламентарне и локалне изборе, на пролеће наредне године.

Успех

Ипак, после три године мандата, актуелном градоначелнику Ниша, који је и пре страначког старта, очигледно већ у предизборној кампањи, можемо приписати летњу акцију санације појединих градских улица у ширем центру града.

Ту је и почетак реконструкције централног градског трга и поред критике бројних Нишлија са Панталеја, Црвеног Крста и Палилуле, да и у 21. веку живе без канализације и здраве пијаће воде.

Планови

За градоначелника "нема стајања", како наводи ни у 2020., па су у току припреме за "изградњу заобилазне пруге, завршетка стадиона "Чаир", али и фабрике за пречишћавање отпадних вода"... 

Оно што посетиоцима званичне Фејсбук странице Дарка Булатовића, остаје као дилема, је, да ли ће све планиране акције градоначелник Булатовић са својим сарадницима и наставити после најављених избора, или ће нове идеје и планиране пројекте, ипак препустити неком другом?

Текст са званичне странице градоначелника Булатовића објављујемо у целости

После три године мандатног периода градоначелника Ниша Дарка Булатовића најважнији резултат је стабилизација јавних финансија и буџета, враћање дугова без кредита и без додатних задуживања, захваљујући домаћинском и рационалном располагању и пословању. Град Ниш је постао богатији за неколико нових фабрика са скоро 6.000 нових радних места за наше суграђане. Са дугог списка постигнутих резултата градоначелника Дарка Булатовића и актуелне градске власти издвајају се следеће чињенице: медицинске услуге пружају се суграђанима у новом Клиничком центру али и реконструисаном Дому здравља; нове и реконструисане улице, кружни токови и булевари; нов Научно-технолошки парк и зграда Електронског факултета са Старт-ап центром и новим студентским домом; социјални станови, станови за избеглице и припаднике снага безбедности; завршетак постојећих и изградња нових колектора: јужног, чаирског, медошевачког и чамурлијског; изградња канализационе и водоводне мреже и сеоских водовода; изградња нових вртића и смањенe листе чекања за упис деце за 30%; значајно већа улагања у културу, образовање и спорт; 22 линије са Нишког аеродрома „Константин Велики“. 
Нема стајања за Ниш па су у току припреме за реализацију великих и значајних пројеката у 2020.-ој години као што су: изградња заобилазне пруге, стадиона али и фабрике за пречишћавање отпадних вода... 
Реализација свих циљева остварена је уз велику подршку државе, Владе Републике Србије и председника Александра Вучића која се огледа у константним финансијским давањима и пројектима, али и честим доласцима у наш град. Градоначелник Булатовић наставља још брже, јаче и боље, јер, како сам увек каже: „нема стајања“.


#   Ниш   Клинички центар Ниш   Александар Вучић   образовање   избори   Дарко Булатовић   реконструкција   Леони   економија   социјални станови   кампања   технолошки парк   кружни ток   Цумтобел   пречишћавање
@avucic @DarkoBulatovic_ @zumtobelgroup @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима