Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Ko je u Nišu uspešniji - Vučić ili Bulatović?

rssBookmark and Share

Niš 12.07.2019. Z.S. Južna Srbija Info

Sudeći po objavi na zvaničnoj Fejsbuk stranici aktuelnog gradonačelnika Niša Darka Bulatovića odgovor na ovo pitanje, na prvi pogled, nije teško dati.

Foto: Južna Srbija
Foto: Južna Srbija

Čitaoce koji su se javili našoj Redakciji ipak je zbunilo zašto se sve ono što je država uradila u Nišu pripisuje gradskoj vlasti, od izgradnje Kliničkog centra, novih fabrika, radnih mesta, izgradnja Naučno-tehnološkog parka...!?

Činjenice pokazuju da su gotovo svi pomenuti projekti, kao i mnogi drugi u Nišu, završeni isključivo ličnim angžovanjem. predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koje je i on sam naveo mnogo puta, gostujući u medijima.

Kampanja

Poznavaoci političkih prilika, kažu da se verovatno radi o ličnoj kampanji Darka Bulatovića, pred parlamentarne i lokalne izbore, na proleće naredne godine.

Uspeh

Ipak, posle tri godine mandata, aktuelnom gradonačelniku Niša, koji je i pre stranačkog starta, očigledno već u predizbornoj kampanji, možemo pripisati letnju akciju sanacije pojedinih gradskih ulica u širem centru grada.

Tu je i početak rekonstrukcije centralnog gradskog trga i pored kritike brojnih Nišlija sa Pantaleja, Crvenog Krsta i Palilule, da i u 21. veku žive bez kanalizacije i zdrave pijaće vode.

Planovi

Za gradonačelnika "nema stajanja", kako navodi ni u 2020., pa su u toku pripreme za "izgradnju zaobilazne pruge, završetka stadiona "Čair", ali i fabrike za prečišćavanje otpadnih voda"... 

Ono što posetiocima zvanične Fejsbuk stranice Darka Bulatovića, ostaje kao dilema, je, da li će sve planirane akcije gradonačelnik Bulatović sa svojim saradnicima i nastaviti posle najavljenih izbora, ili će nove ideje i planirane projekte, ipak prepustiti nekom drugom?

Tekst sa zvanične stranice gradonačelnika Bulatovića objavljujemo u celosti

Posle tri godine mandatnog perioda gradonačelnika Niša Darka Bulatovića najvažniji rezultat je stabilizacija javnih finansija i budžeta, vraćanje dugova bez kredita i bez dodatnih zaduživanja, zahvaljujući domaćinskom i racionalnom raspolaganju i poslovanju. Grad Niš je postao bogatiji za nekoliko novih fabrika sa skoro 6.000 novih radnih mesta za naše sugrađane. Sa dugog spiska postignutih rezultata gradonačelnika Darka Bulatovića i aktuelne gradske vlasti izdvajaju se sledeće činjenice: medicinske usluge pružaju se sugrađanima u novom Kliničkom centru ali i rekonstruisanom Domu zdravlja; nove i rekonstruisane ulice, kružni tokovi i bulevari; nov Naučno-tehnološki park i zgrada Elektronskog fakulteta sa Start-ap centrom i novim studentskim domom; socijalni stanovi, stanovi za izbeglice i pripadnike snaga bezbednosti; završetak postojećih i izgradnja novih kolektora: južnog, čairskog, medoševačkog i čamurlijskog; izgradnja kanalizacione i vodovodne mreže i seoskih vodovoda; izgradnja novih vrtića i smanjene liste čekanja za upis dece za 30%; značajno veća ulaganja u kulturu, obrazovanje i sport; 22 linije sa Niškog aerodroma „Konstantin Veliki“. 
Nema stajanja za Niš pa su u toku pripreme za realizaciju velikih i značajnih projekata u 2020.-oj godini kao što su: izgradnja zaobilazne pruge, stadiona ali i fabrike za prečišćavanje otpadnih voda... 
Realizacija svih ciljeva ostvarena je uz veliku podršku države, Vlade Republike Srbije i predsednika Aleksandra Vučića koja se ogleda u konstantnim finansijskim davanjima i projektima, ali i čestim dolascima u naš grad. Gradonačelnik Bulatović nastavlja još brže, jače i bolje, jer, kako sam uvek kaže: „nema stajanja“.

Komentara: 0


#   Niš   Klinički centar Niš   Aleksandar Vučić   obrazovanje   izbori   Darko Bulatović   rekonstrukcija   Leoni   ekonomija   socijalni stanovi   kampanja   tehnološki park   kružni tok   Cumtobel   prečišćavanje
@avucic @DarkoBulatovic_ @zumtobelgroup @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima