Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ана Брнабић, "Хрватица" из Бабушнице

rssBookmark and Share

Београд 22.06.2017. Недељник, Мондо

"Србија је моја домовина, у Београду сам рођена. Мој деда по оцу је са Крка и ја Крк волим, а нарочито то село и људе одакле ми је деда. Тамо имам много пријатеља - неке од мог рођења, а неки су пријатељи моје породице већ генерацијама", навела је Брнабић.

Ана Брнабић, Танјуг
Ана Брнабић, Танјуг

Породични родослов мандатарке за састав нове владе Ане Брнабић, који је објавио београдски "Недељник", показује да делимично има хрватске корене, док она истиче да је њена домовина Србија.

Њени корени су, каже, везани за Србију, а четвртина за Хрватску.

"Бака по оцу је из Горобиља код Пожеге где и данас живи део моје породице за који сам јако везана. И бака и деда са мајчине стране су из Бабушнице. Највећи део живота провела сам у Србији коју јако волим и у коју сам се вратила после студија у Енглеској, јер сам одувек желела да свој живот и каријеру овде градим", прецизирала је Брнабић.

"Недељник" у објављеном родослову мандатарке Брнабић наводи да зато Ана воли да се нашали да је четвртина њених корена везана за Хрватску.

Када је председник Александар Вучић саопштио да је Ана Брнабић кандидат за премијера, славило се чак и на - Крку.

Подсећа се да су хрватски медији јављали из села Стара Башка на том острву, чији су мештани били поносни што ће "њихова Аница" заузети тако важну позицију у Београду.

Недељник пише да се деда Ане Брнабић по оцу звао Антон и рођен је у Старој Башки на Крку.

Деда се као врло млад придружио партизанима и после Другог светског рата остао је као војно лице, потпуковник, у Југословенској народној армији (ЈНА).

Њену баку упознаје у ужичкој Пожеги.

Они као породица никада нису живели у Хрватској.

Анин отац се звао Зоран и рођен је 1950. године у Ужицу.

Гимназију је завршио у Ваљеву, а студије у Београду, где је наставио да живи и ради. И они су као породица увек живели у Београду, а на Крк су ишли током летњих распуста, осим током деведесетих година прошлог века.

Отац будуће премијерке се никада није изјашњавао о националности.

Његов отац је, дакле, био Хрват, а мајка Српкиња из Горобиља код Пожеге где и данас живи део Анине породице за који је јако везана, пише Недељник.

Анина мајка је Српкиња.

И бака и деда са мајчине стране су из Бабушнице.

Ана се иначе изјашњава као Српкиња, и увек истиче да је Србија њена домовина и да је велики патриота, због чега се и вратила у земљу након шест година боравка у иностранству.

Без обзира на све политичке оптерећености из прошлости, Ана је увек наглашавала да воли Крк, а посебно Стару Башку где је провела неке од најлепших тренутака у детињству, и где има много пријатеља, пише "Недељник".

Коментара: 0


#   Београд   Александар Вучић   Бабушница   Ана Брнабић   Хрватска   Премијер Владе
@avucic @anabrnabic @SerbianPM @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима