Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Вучић предложио Ану Брнабић за мандатара на две године

Bookmark and Share

27.08.2022. РТС, Јужна Србија Инфо

Председник Александар Вучић предложио је Народној скупштини Ану Брнабић као кандидата за председника Владе Србије.

РТС Screenshot
РТС Screenshot

Додао је да ће Милош Вучевић бити веома значајан чинилац нове Владе, као и да ће Ивица Дачић имати две важне функције од којих је једна координатор служби безбедности. 

"Вучевић потпредседник Владе, Дачићу две важне функције"

Милош Вучевић ће бити веома значајан чинилац нове Владе и потпредседник Владе Србије, навео је Вучић.

"Што се тиче Ивице Дачића желим да кажем да ће имати значајну и још значајнију улогу и функцију у државном апарату и то указује на поврење које имам и према Ани и према Милошу и према Ивици Дачићу", рекао је Вучић.

Додао је да ће Ивица Дачић сем важног министарског места и заменика председника Владе имати и функцију координатора служби безбедности.

"Наравно, Синиша Мали у којег имам огромно поверење и који ће такође по ономе што сам могао да закључим и на састанку Председништва највеће политичке странке бити један од потпредседника Владе", додао је Вучић.

"Ана Брнабић неће бити четири године председница Владе"

Вучић је навео да Ана Брнабић неће бити четири године председница Владе, као и да ће тај мандат трајати краће и да ће доћи до промена у Влади 2024. године.

"Веома је важно да она остане председница Владе да бисмо могли да наставимо и да ужурбано радимо у решавању проблема на јесен и зиму ове године. Важно је да неко ко је искусан и у кога имам поверење може то да ради у овом тренутку", поручио је Вучић.


#   Александар Вучић   Влада Републике Србије   Ана Брнабић   Премијер Владе   Синиша Мали
@avucic @Vlada_SR @anabrnabic @SerbianPM @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима