Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Блаце: Више студената него становника

rssBookmark and Share

Блаце 13.04.2019. РТС, Јужна Србија Инфо

Академију струковних студија у Блацу похађа око 5 хиљада студената, који у најмању топличку општину долазе из свих крајева Србије, Црне Горе и Македоније. Истражујемо у каквим условима похађају наставу и да ли Блаце с правом носи епитет "општине младих", јер има већи број студената него становника.

Фото: РТС
Фото: РТС

Емилија Симионовић из Ниша, пре три године уписала је академију струковних студија у Блацу, смер рачуноводство и финансије и није се покајала.

"Предности мале средине су те што су те што се људи међусобно знају, упућени су једни на друге и лакше сарађују", каже Емилија Симионовић, студенткиња из Ниша. .

"Стекао сам нова пријатељства овде у Блацу у волим своје студентске дане зато што су супер", наводи Алекса Миловановић, студент из Ниша.

Школа много значи и мештанима, који кажу да је ово мало место оживело доласком студената из свих крајева наше земље и да је све више младих блачана који овде настављају школовање.

"То је велика предност за буџет наравно. Драго ми је што могу да стекнем високо звање и драго мије што студирам смер што мени одговара", каже Јелена Црногорац, студенткиња из Блаца.


Академија је чланица Европске асоцијације примењених студија и ради по истом наставном програму као и академије у Бугарској и Немачкој.

"Школа располаже са ресурсима људским, просторним и свим осталим ресурсима и са атрактивним студентским програмима. То потврђује и чињеница да је прошла 3 круга акредитације са друге стране Блаце је средина у којој постоји студентски дом, постоји и студентски ресторан тако да Блаце представља веома добро окружење за живот и рад студената", објашњава Ненад Јовановић, професор Академије пословних школа у Блацу.

Поред основних студија, где постоји пет смерова, од прошле године студенти могу да упишу и специјалистичке студије.

Коментара: 0


#   Блаце   факултет   студенти   Ненад Јовановић   студентски дом   Академија струковних студија Блаце
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима