Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Blace: Više studenata nego stanovnika

rssBookmark and Share

Blace 13.04.2019. RTS, Južna Srbija Info

Akademiju strukovnih studija u Blacu pohađa oko 5 hiljada studenata, koji u najmanju topličku opštinu dolaze iz svih krajeva Srbije, Crne Gore i Makedonije. Istražujemo u kakvim uslovima pohađaju nastavu i da li Blace s pravom nosi epitet "opštine mladih", jer ima veći broj studenata nego stanovnika.

Foto: RTS
Foto: RTS

Emilija Simionović iz Niša, pre tri godine upisala je akademiju strukovnih studija u Blacu, smer računovodstvo i finansije i nije se pokajala.

"Prednosti male sredine su te što su te što se ljudi međusobno znaju, upućeni su jedni na druge i lakše sarađuju", kaže Emilija Simionović, studentkinja iz Niša. .

"Stekao sam nova prijateljstva ovde u Blacu u volim svoje studentske dane zato što su super", navodi Aleksa Milovanović, student iz Niša.

Škola mnogo znači i meštanima, koji kažu da je ovo malo mesto oživelo dolaskom studenata iz svih krajeva naše zemlje i da je sve više mladih blačana koji ovde nastavljaju školovanje.

"To je velika prednost za budžet naravno. Drago mi je što mogu da steknem visoko zvanje i drago mije što studiram smer što meni odgovara", kaže Jelena Crnogorac, studentkinja iz Blaca.


Akademija je članica Evropske asocijacije primenjenih studija i radi po istom nastavnom programu kao i akademije u Bugarskoj i Nemačkoj.

"Škola raspolaže sa resursima ljudskim, prostornim i svim ostalim resursima i sa atraktivnim studentskim programima. To potvrđuje i činjenica da je prošla 3 kruga akreditacije sa druge strane Blace je sredina u kojoj postoji studentski dom, postoji i studentski restoran tako da Blace predstavlja veoma dobro okruženje za život i rad studenata", objašnjava Nenad Jovanović, profesor Akademije poslovnih škola u Blacu.

Pored osnovnih studija, gde postoji pet smerova, od prošle godine studenti mogu da upišu i specijalističke studije.

Komentara: 0


#   Blace   fakultet   studenti   Nenad Jovanović   studentski dom   Akademija strukovnih studija Blace
@


 


[ Dodaj komentar ]