Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Гимназија у Прокупљу блиста новим сјајем

rssBookmark and Share

Прокупље 22.01.2022. Јужна Србија Инфо

Прокупачка Гимназија, реконструисана, уређена, опремљена новим инвентаром, у савременим условима за учење и рад, спремно дочекује своје ђаке и запослене у понедељак 24. јануара, када почиње друго полугодиште школске године.

Гимназија у Прокупљу блиста новим сјајем

Укупна вредност ове капиталне инвестиције је 320.000.000 динара, од којих је средства за комплетну реконструкцију обезбедила Влада Републике Србије, док је Град Прокупље школским инвентаром опремио учионице и обезбедио савремена средства за извођење наставе.

Током реконструкције Гимназије која је стара више од једног века, поједини радови су кориговани, инсталације провераване, тако да су се сада стекли сви неопходни услови да школа почне са радом.

У оквиру зграде Гимназије реновиран је и Биоскоп, набављено је ново озвучење, а у наредном периоду очекује се да овај простор буде комплетно опремљен и пуштен у рад.

Свечано отварање прокупачке Гимназије најављено је за петак, 28. јануара, уз присуство званичника, грађана Прокупља као и истакнутих ученика који су се школовали у Гимназији и Медицинској школи.


#   Прокупље   Прокупачка гимназија
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима