Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Цветановић: Била је ово година награда и признања

rssBookmark and Share

Лесковац 28.12.2017. Јужна Србија Инфо

„Била је ово година рада, година у којој смо настојали да променимо многе ствари у граду, од имиџа па до инфраструктуре Лесковца. Верујем да смо у томе успели, с обзиром на то да се наш град ове године у више наврата нашао међу локалним самоуправама о којима се говори као о срединама са оствареним запажени резултати у многим областима – рекао је градоначелник Лесковца Горан Цветановић.

Цветановић: Била је ово година награда и признања

Он је додао да је дана на рачун града уплаћен трансфер из републичког буџета у висини од 450 милиона динара.

Градоначелник је овом приликом навео сва значајнија признања која је град Лесковац добио у току 2017. године.

Лесковац се нашао међу три локалне самоуправе чији је Локални акциони план за запошљавање проглашен за најбољи, по трећи пут је Лесковац изабран за члана Председништва Сталне конференције градова и општина, а на Скупштини Националне алијансе за локални економски развој градоначелник Лесковца је изабран за члана Управног одобра ове организације.

Захваљујући подршци председника општина и градова Јабланичког и Пчињског округа, као и познатих компанија, у току 2017. градоначелник Цветановић изабран је и за председника Скупштине Центра за развој Јабланичког и Пчињског округа.

Општа болница у Лесковцу проглашена је за најбољу у конкуренцији сличних здравствених установа на западном Балкану, а директор Димитријевић проглашен је за најбољег менаџера.

Градоначелник је подсетио да се о Лесковцу ове године писало се и у монографији  „Пут ка врху“ која већ шеснаест година промовише успехе и достигнућа локалних самоуправа, појединаца, организација, установа и институција. У последњем  издању нашли су се и сви добитници признања „Капетан Миша Анастасијевић“ из Јабланичког округа.

Жири 25. међународног Салона урбанизма доделио је трећу награду Дирекцији за урбанизам и изградњу Лесковац, за рад Урбанистички пројекат „Изградња комбиноване пијаце“. За допринос који је град дао у обнови манастира Светог Јована у Јашуњи на литургији одржаној поводом пет векова манастира, патријарх српски Иринeј уручи је градоначелнику Лесковца  орден Светог Саве другог степена. Орденом Светог краља Милутина одликована је и Скупштина града Лесковца, као и други појединци који су допринели да данас овај манастирски комплекс изгледа знатно другачије.

Ово су само нека од признања због којих је градоначелник 2017. годину окарактерисао као годину награда и признања.

„Ово је била година напорног рада, и верујем да ће се резултати тог рада нарочито осетити у наредној 2018. години – рекао је градоначелник Цветановић.

Он је подсетио да је у овој години комплетно завршена реконструкција некадашњег предузећа Синтетика, да је отворен погон румунске компаније Терастил и да су  успешно завршени преговори са британском компанијом која ће у Лесковцу запослити око 2 500 људи.

Пред крај ове године Лесковац је још једном добио потврду добрих односа града и Владе Републике Србије, када су одобрена средства за финансирање комплетне изградње градског колектора у етапама. У лесковачки буџет ће за ове потребе 2018. године бити уплаћено 180 милиона динара, 2019. још 360 милиона, а  60 милиона 2020. године.

На самом крају градоначелник Лесковца Горан Цветановић захвалио се новинарима на сарадњи и свим суграђанима честитао предстојаће новогодишње празнике.  

Коментара: 0


#   Лесковац   Нова година   Горан Цветановић   општа болница   локална самоуправа   Капетан Миша Анастасијевић   Скупштина града   Орден Светог Саве другог степена   акциони план   орден Светог Саве
@CvetanovicG @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима