Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Дан без аутомобила, Перишић дошао на бициклу

rssBookmark and Share

Ниш 20.09.2014. Танјуг

Манифестација "Дан без аутомобила" одржана је данас централним градским улицама у Нишу промовисањем спорта и здравог живота.
Централним градским улицама, које су током преподнева биле затворене за саобраћај, спортисти, ролераши и бициклисти промовисали су здрав начин живота и коришћење алтернативних средстава превоза.

Дан без аутомобила, Перишић дошао на бициклу

Међу учесницима манифестације био је градоначелник Ниша Зоран Перишић који је стигао на свом бициклу. "Сат времена вожње бицикла ме релаксира и након тога се боље осећам. као кардиолог могу да препоручим грађанима да нађу физичку активност примерену здравственом стању и годинама" рекао је Перишић.

Дан без аутомобила организује се 13 пут у оквиру "Недеље мобилности". Ове године организован је први Нишки бициклистички дефиле. Градски већник ресорно задужен за саобраћај Михајло Здравковић рекао је да Ниш нема довољно бициклистичких стаза, али да се новим пројектима у свим деловима града планира њихова изградња.

Он је позвао грађане да користе градски превоз као алтернативно средство превоза."Нови систем превоза ступио је на снагу од 1. септембра. Ми позивамо грађане да помогну смањењу гужве у центру града коришћењем градског превоза", рекао је Здравковић.

У Дану без аутомобила учествује преко 300 деце спортиста који се такмиче у својим дисциплинама.Они су на централном тргу и у главним градским улицама демонстрирали своје вештине и промосивали не само такмичарски већ и спорт као рекреацију и начин живота. "Апелујемо на све оне који доста времена проводе у атомобилима да више времена проводе у спорту или у шетњама" поручио је Зоран Павловић председник спортског савеза Ниша. Дефиле бициклиста почео је на Тргу Краља Милана, а крајње одредиште је висећи мост у насељу Брзо брод.

Коментара: 0


#   Ниш   саобраћај   Зоран Перишић   Михајло Здравковић   градски превоз   Дан без аутомобила   Градски већник   Зоран Павловић
@ProfdrPerisic @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима