Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Дан волонтера обележен у Прокупљу

rssBookmark and Share

Прокупље 05.12.2013. С. Радовић

Поводом обележавања Међународног дана волонтера, око 100 прокупачких средњошколаца дало је допринос у волонтерском раду у јединицама локалне самоуправе и разним установама. Ово је четврта година како Општина Прокупље и Канцеларија за децу и младе омогућавају младима да започну свој волонтерски рад и тиме допринесу развоју свести о друштвеној одговорности.

Дан волонтера обележен у Прокупљу

Средњошколце су примили председник СО Прокупље Радослав Михајловић, начелник Општинске управе Иван Ракочевић, секретар СО Зора Алексић, руководиоци општинских одељења Слађана Маричић и Миладин Милосављевић. Том приликом волонтери су упознати са радом Скупштине општине и Општинске управе, као и надлежностима појединих одељења и служби.

Ђаци су  волонтирали у Скупштинској служби, Служби дечије заштите, Служби за односе са јавношћу и у Предшколској установи "Невен", Радничком универзитету, Основној школи за образовање одраслих, Народном музеју Топлице, Народној библиотеци "Раде Драинац", Историјском архиву и Туристичко спортском центру.

Овим активностима велики број средњошколаца званично су добили волонтерске књижице и постали регистровани волонтери, што ће им омогућити да учествују у свим акцијама које организује Волонтерски центар и Канцеларија за децу и младе Општине Прокупље.

Коментара: 0


#   Прокупље   волонтери   образовање   Радослав Михајловић
@


 


[ Додај коментар ]