Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Dan volontera obeležen u Prokuplju

rssBookmark and Share

Prokuplje 05.12.2013. S. Radović

Povodom obeležavanja Međunarodnog dana volontera, oko 100 prokupačkih srednjoškolaca dalo je doprinos u volonterskom radu u jedinicama lokalne samouprave i raznim ustanovama. Ovo je četvrta godina kako Opština Prokuplje i Kancelarija za decu i mlade omogućavaju mladima da započnu svoj volonterski rad i time doprinesu razvoju svesti o društvenoj odgovornosti.

Dan volontera obeležen u Prokuplju

Srednjoškolce su primili predsednik SO Prokuplje Radoslav Mihajlović, načelnik Opštinske uprave Ivan Rakočević, sekretar SO Zora Aleksić, rukovodioci opštinskih odeljenja Slađana Maričić i Miladin Milosavljević. Tom prilikom volonteri su upoznati sa radom Skupštine opštine i Opštinske uprave, kao i nadležnostima pojedinih odeljenja i službi.

Đaci su  volontirali u Skupštinskoj službi, Službi dečije zaštite, Službi za odnose sa javnošću i u Predškolskoj ustanovi "Neven", Radničkom univerzitetu, Osnovnoj školi za obrazovanje odraslih, Narodnom muzeju Toplice, Narodnoj biblioteci "Rade Drainac", Istorijskom arhivu i Turističko sportskom centru.

Ovim aktivnostima veliki broj srednjoškolaca zvanično su dobili volonterske knjižice i postali registrovani volonteri, što će im omogućiti da učestvuju u svim akcijama koje organizuje Volonterski centar i Kancelarija za decu i mlade Opštine Prokuplje.

Komentara: 0


#   Prokuplje   volonteri   obrazovanje   Radoslav Mihajlović
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima