Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Takmičenje "Prva pomoć u praksi"

rssBookmark and Share

Prokuplje 21.04.2018. Južna Srbija Info

Školsko takmičenje učenika Medicinske škole “Dr Aleksa Savić” u Prokuplju iz Prve pomoći i realističkog prikaza održano je na sedam punktova u gradu.

Takmičenje "Prva pomoć u praksi"

Znanje i veštinu, budući zdravstveni radnici pokazali su u zbrinjavanju povređenog sa opekotinom, u saobraćajnim nesrećama, prilikom srčanih napada, preloma karlice, otklanjanju stranog tela iz ruke i drugih povreda.

Profesorka i organizator Sekcije prve pomoći u ovoj školi Ana Vojinović rekla je da je na takmičenju učestvovalo više od 80 učenika i 20 nastavnika Zdravstvene nege.

-Interesovanje srednjoškolaca za rad u sekciji prve pomoći  izuzetno je veliko kod učenika svih razreda. Ono što se mesecima učilo i radilo u kabinetima učenici su na praktičan način pokazali  građanima Prokuplja, izjavila je ona i dodala da će prvoplasirana  ekipa iz prve pomoći učestvovati na Republičkom takmičenju koje će biti održano u Subotici.

Profesorka Ana Vojinović je ocenila da su učenici svoje teoretsko znanje primenili na najbolji mogući način i pokazali da su osposobljeni da reaguju u različitim sutuacijama u kojima je potrebno da se pomogne povređenima.

Sekretar Crvenog krsta Dragan Subotić je tokom obilaska punktova rekao da je dobro što su učenici pokazali veliko interesovanje za ovo takmičenje.

-Mnogi učenici koji se takmiče su volonteri naše organizacije. Stalna edukacija i praktičan rad, kao i učešće na takmičenjima dodatno će osposobiti srednjoškolce u zbrinjavanju unesrećenih, izjavio je Subotić i naglasio da Crveni krst veliku pažnju poklanja i sekcijama prve pomoći  u prokupačkim  osnovnim školama.


#   Prokuplje   volonteri   takmičenje   srednjoškolci   Dr Aleksa Savić medicinska škola   zdravstveni radnici   prva pomoć   Dragan Subotić
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima