Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Obeležen Dan volontera u Prokuplju

rssBookmark and Share

Prokuplje 07.12.2017. Južna Srbija Info

Volonteri Crvenog krsta Prokuplje pridružujući se globalnoj akciji prigodnim aktivnostima u svojim prostorijama obeležili su Međunarodni dan volontera.

Foto: Opština Prokuplje
Foto: Opština Prokuplje

-Okupili smo naše volontere kako bi još jednom svi zajedno skrenuli pažnju na značaj takvih aktivnosti i njihovu humanu vrednost. Našu organizaciju čine većinom mladi ljudi, čime se ponosimo, koji ipak bez podrške starijih i ikusnih članova ne bi uspeli da dostignu visok nivo naših usluga i bez kojih naša organizacija ne bi bila ono što jeste, rekao je sekretar Crvenog krsta Prokuplje, Dragan Subotić.

Volonteri Crvenog krsta Prokuplje su srednjoškolci, studenti, a u svom sastavu ova organizacija ima i veliki broj osnovaca. Oni su ujedno i članovi Omladinske terenske jedinice, Jedinice prve pomoći i Podmlatka Crvenog krsta.

 -Naši članovi su uvek spremni da pomažu ljudima i zajednicama u kriznim situacijama, da rizikuju svoj život kako bi spasili druge i sačuvali njihovu imovinu o čemu najbolje govori njihova nesebična pomoć tokom poplava koje su zadesile našu opštinu 2014. godine, rekao je  Subotić. 

Komentara: 0


#   Prokuplje   Crveni krst org.   volonteri   Dan volontera   Dragan Subotić
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima