Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Обележен Дан волонтера у Прокупљу

rssBookmark and Share

Прокупље 07.12.2017. Јужна Србија Инфо

Волонтери Црвеног крста Прокупље придружујући се глобалној акцији пригодним активностима у својим просторијама обележили су Међународни дан волонтера.

Фото: Општина Прокупље
Фото: Општина Прокупље

-Окупили смо наше волонтере како би још једном сви заједно скренули пажњу на значај таквих активности и њихову хуману вредност. Нашу организацију чине већином млади људи, чиме се поносимо, који ипак без подршке старијих и икусних чланова не би успели да достигну висок ниво наших услуга и без којих наша организација не би била оно што јесте, рекао је секретар Црвеног крста Прокупље, Драган Суботић.

Волонтери Црвеног крста Прокупље су средњошколци, студенти, а у свом саставу ова организација има и велики број основаца. Они су уједно и чланови Омладинске теренске јединице, Јединице прве помоћи и Подмлатка Црвеног крста.

 -Наши чланови су увек спремни да помажу људима и заједницама у кризним ситуацијама, да ризикују свој живот како би спасили друге и сачували њихову имовину о чему најбоље говори њихова несебична помоћ током поплава које су задесиле нашу општину 2014. године, рекао је  Суботић. 


#   Прокупље   Црвени крст орг.   волонтери   Дан волонтера   Драган Суботић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима