Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Сурова реалност: Породични пакети за најугроженије грађане у Прокупљу

rssBookmark and Share

Прокупље 19.09.2018. Јужна Србија Инфо

Црвени крст Прокупље добио је 500 пакета са храном и средствима за хигијену, који ће бити подељени најугроженијим становницима општине Прокупље.

Сурова реалност: Породични пакети за најугроженије грађане у Прокупљу

Помоћ је обезбеђена средствима Министарства за рад, у оквиру програма породичних пакета коју реализује Црвени крст Србије.

-Наши најугроженији грађани добиће породичне пакете већ од понедељка, када планирамо да почнемо дистрибуцију на градском подручју. У наредном периоду екипе Црвеног крста обилазиће и најудаљенија сеоска подручја, како би сви грађани који испуњавају критеријуме добили ову врсту помоћи, рекао је секретар Црвеног крста Прокупље, Драган Суботић.

Према његовим речима, листа корисника породичних пакета сачињена је у сарадњи са представницима месних заједница, а на основу прописаних критеријума, помоћ је намењена породицама са више деце, самохраним родитељима, вишечланим домаћинствима, лицима са инвалидитетом, као и породицама које  немају никакве приходе.

Суботић је овом приликом истакао да поред основних животних намирница и средства за хигијену, пакети садрже још по 10 килограма брашна и тешки су по 28 кгилограма. Највећи проблем је превоз до удаљених подручја, али очекују помоћ локалне самоуправе која ће уступити теренска возила како би помоћ стигла до свих корисника.

Коментара: 0


#   Прокупље   Црвени крст орг.   социјално угрожени   пакети са храном   Драган Суботић
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима