Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Пакети са храном као помоћ Црвеног крста најугроженијим Прокупчанима

rssBookmark and Share

Прокупље 14.03.2022. Јужна Србија Инфо

У протекла два месеца, као помоћ најугроженијим становницима у сеоским срединама и у Прокупљу, Црвени крст је поделио 130 пакета са основним изворним намирницама, брашном и средствима за хигијену, рекао је секретар те организације у Прокупљу Драган Суботић.

Пакети са храном као помоћ Црвеног крста најугроженијим Прокупчанима

Према његовим речима на тај начин је указана неопходна и хитна помоћ најтежим социјалним случајевима, инвалидима и свима онима који без такве помоћи не би могли да опстану.

Град је и ове године расписао јавни конкурс за финансирање и суфинансирање програма од јавног интереса из области социјалне заштите. Сходно томе, потписан је уговор са Црвеним крстом из Прокупља за набавке огревног дрвета, пакета хране, хигијенских пакета и функционисања народне кухиње за социјално најугроженије становништво Прокупља, казао је члан градског већа за ресор социјалне заштите Марко Костадиновић.

Такође он истиче да тим чином Град Прокупље показује бригу за социјално најугроженије становнике и обезбеђује континуирано функционисање народне кухиње што је од круцијалног значаја.

Народна кухиња у Прокупљу свакодневно припрема топле оброке за 300 социјално најугроженијих Прокупчана.

Оброци се припремају и деле у ресторану друштвене исхране Спортске хале „Др Зоран Ђинђић“.

Како би Народна кухиња радила брине прокупачка локлана самоуправа која обезбеђује новац за куповину намирница.

Добро дођу и повремене донације појединих фирми у средствима за хигијену или новцу, којим се купују намирнице за припремање хране у Народној кухињи, а таква  је била и недавна из компаније ДМ, казали су у Прокупачком Црвеном крсту.


#   Прокупље   Црвени крст орг.   социјално угрожени   пакети са храном
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима