Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Paketi sa hranom kao pomoć Crvenog krsta najugroženijim Prokupčanima

rssBookmark and Share

Prokuplje 14.03.2022. Južna Srbija Info

U protekla dva meseca, kao pomoć najugroženijim stanovnicima u seoskim sredinama i u Prokuplju, Crveni krst je podelio 130 paketa sa osnovnim izvornim namirnicama, brašnom i sredstvima za higijenu, rekao je sekretar te organizacije u Prokuplju Dragan Subotić.

Paketi sa hranom kao pomoć Crvenog krsta najugroženijim Prokupčanima

Prema njegovim rečima na taj način je ukazana neophodna i hitna pomoć najtežim socijalnim slučajevima, invalidima i svima onima koji bez takve pomoći ne bi mogli da opstanu.

Grad je i ove godine raspisao javni konkurs za finansiranje i sufinansiranje programa od javnog interesa iz oblasti socijalne zaštite. Shodno tome, potpisan je ugovor sa Crvenim krstom iz Prokuplja za nabavke ogrevnog drveta, paketa hrane, higijenskih paketa i funkcionisanja narodne kuhinje za socijalno najugroženije stanovništvo Prokuplja, kazao je član gradskog veća za resor socijalne zaštite Marko Kostadinović.

Takođe on ističe da tim činom Grad Prokuplje pokazuje brigu za socijalno najugroženije stanovnike i obezbeđuje kontinuirano funkcionisanje narodne kuhinje što je od krucijalnog značaja.

Narodna kuhinja u Prokuplju svakodnevno priprema tople obroke za 300 socijalno najugroženijih Prokupčana.

Obroci se pripremaju i dele u restoranu društvene ishrane Sportske hale „Dr Zoran Đinđić“.

Kako bi Narodna kuhinja radila brine prokupačka loklana samouprava koja obezbeđuje novac za kupovinu namirnica.

Dobro dođu i povremene donacije pojedinih firmi u sredstvima za higijenu ili novcu, kojim se kupuju namirnice za pripremanje hrane u Narodnoj kuhinji, a takva  je bila i nedavna iz kompanije DM, kazali su u Prokupačkom Crvenom krstu.


#   Prokuplje   Crveni krst org.   socijalno ugroženi   paketi sa hranom
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima